Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I sama se iznenadila

Ispovijest žene koja je poštedjela život ubojice njenog sina: 'Nisam znala do zadnjeg trena...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samereh Alinedžad poštedjela je život ubojici svog sina samo nekoliko sekundi prijke pogubljenja. Kaže kako do zadnjeg trena nije bila svjesna da će to zaista učiniti.

Fotografije žene koja u posljednji tren prašta ubojici svog sina i skida mu omču koja mu je trebala presuditi obišle su svijet.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Abdullah Hosseinzadeh ubijen je 2007. godine u uličnoj tučnjavi. Njegov ubojica, Balal, bio je osuđen na smrt, a po šerijatskom zakonu stolac su mu ispod vješala trebali su izmaknuti roditelji ubijenog mladića, no nekoliko dana prije izvršenja kazne Abdullah se pojavio u snu svoje majke i rekao joj kako nema potrebe za osvetom.

Dramatični trenuci: Omča mu je bila oko vrata, a onda ga je spasio šamar

'Deset dana prije datuma zakazanog za pogubljenje u snu sam vidjela svog sina koji me molio da se ne osvećujem, ali nisam se mogla natjerati da oprostim. Osam dana nakon toga ponovno sam ga vidjela u snu, ali nije htio razgovarati sa mnom', rekla je za Guardian Abdullahova majka Samereh Alinedžad.

Dodala je i kako zaista nije imala namjeru poštedjeti Balalov život sve do samog trenutka kada je zatražila da mu se makne omča s vrata. Ona i njena obitelj bili su iznenađeni jednako kao i Balal.

Balalova majka u tom se trenu probila kroz okupljeno mnoštvo i zagrlila Sameru prije no što se bacila na koljena kako bi joj poljubila noge. 'Nisam joj dopustila da to učini, primila sam je za ruku i pomogla joj da ustane. Ona je majka poput mene', kazala je Samerah.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene