Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljena top ljestvica

Islanđani najgostoljubiviji prema turistima, pogodite gdje je Hrvatska!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje Svjetskog ekonomskog foruma pokazalo je koje su najgostoljubivije, a koje najnegostoljubivije države prema turistima.

U prilično ekstenzivnom istraživanju Svjetskog ekonomskog foruma o konkurentnosti u turizmu, koje je obuhvatilo 140 država, u čitavom nizu top ljestvica jedna od najzanimljivijih je ona o gostoljubivosti domaćeg stanovništva prema posjetiteljima iz inozemstva.

Pročitajte i ovo PR Oglas Koja znanja i tehnologije već ove sezone mogu osigurati veću kvalitetu usluge i prihode vlasnicima obiteljskog smještaja? Ilustracija Kvaliteta života Dobar dio hrvatskih građana zarađuje na nekretninskom biznisu: Moguća su nova ograničenja

>> Amerikanac koji piše blog o Hrvatskoj: 'Mislim da mi u SAD-u zavide!'

Na temelju ocjena vodećih svjetskih gospodarstvenika te podataka iz brojnih gospodarskih, turističkih i drugih organizacija, državnih ureda za statistiku i sl., ispalo je da su najmanje gostoljubivi ljudi u Boliviji, koji su zaradili ocjenu 4,1. Mogući raspon ocjena je od 1 do 7, s tim da jedinica označava totalnu negostoljubivost, a sedmica apsolutno paženje i maženje. Magičnoj su se sedmici najbliže približili Islanđani i Novozelanđani, koji s ocjenom 6,8 dijele tron najgostoljubivije nacije na planetu.

Hrvatska se u raznim turističkim prezentacijama voli hvaliti gostoljubivošću stanovništva, a u ovom je istraživanju završila na ne pretjerano atraktivnom 65. mjestu. Ipak, Lijepa je naša dobila ocjenu 6,3, što nije nimalo loš skor.

Od država iz regije, najbolje je plasirana Makedonija, koja je s ocjenom 6,7 na petom mjestu. Tu je negdje i Bosna i Hercegovina - zaradila je ocjenu 6,6 i nalazi se na osmoj poziciji. Crna Gora je 36. (ocjena 6,5), Slovenija 73. (ocjena 6,2), a Srbija 87. (ocjena 6,1).

U nastavku pogledajte top 10 najgostoljubivijih i najnegostoljubivijih država.

Najgostoljubivije države

1. Island 6,8
2. Novi Zeland 6,8
3. Maroko 6,7
4. Makedonija 6,7
5. Austrija 6,7
6. Senegal 6,7
7. Portugal 6,6
8. Bosna i Hercegovina 6,6
9. Irska 6,6
10. Burkina Faso 6,6

Najmanje gostoljubive države

1. Bolivija 4,1
2. Venezuela 4,5
3. Rusija 5,0
4. Kuvajt 5,2
5. Latvija 5,2
6. Iran 5,2
7. Pakistan 5,3
8. Slovačka 5,5
9. Bugarska 5,5
10. Mongolija 5,5

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene