Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Islamisti će slati kamikaze na židovske ciljeve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indonezija i Australija izvijestile su kako namjeravaju istražiti izjave indonezijskih islamističkih vođa prema kojima se nekoliko stotina kamikaza sprema za napade na židovske ciljeve u Velikoj Britaniji, SAD-u i Australiji, prenosi list The Australian.

Prema pisanju lista, dužnosnik Pokreta muslimanske mladeži u Aziji (Amym, čija je baza u Indoneziji) Suaib Didu izjavio je kako je 217 napadača samoubojica već uključeno u misiju: 72 su državljani Indonezije, a ostali su državljani šest zemalja jugoistočne Azije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Evo što! Što je zajedničko Islamskoj državi i proruskim separatistima? Slika nije dostupna Zgrozio svijet Britanski mediji: Američkom novinaru glavu je odrubio britanski reper!

Svečana "promocija" za više od 3000 "džihadista" navodno će se organizirati se u subotu u gradu Pontianaku, u indonezijskom dijelu otoka Bornea. Dvije stotine njih odmah će, ako bude potrebno, biti poslano u napade na židovske ciljeve u inozemstvu, rekao je islamistički vođa, navodeći kao potencijalne mete napada Veliku Britaniju, SAD i vjerojatno Australiju.

- Australski ministar vanjskih poslova pokrenuo je istragu o ovim informacijama koje shvaćamo vrlo ozbiljno, rekao je ministar za socijalna pitanja Joe Hockey.


Cilj akcija, koje bi jednim dijelom financirala dvojica poslovnih ljudi australsko-indonezijskog podrijetla, bio bi osveta za izraelske napade na libanonski Hezbolah, rekao je Didu.


Amym je prije nekoliko godina preuzeo odgovornost za slanje napadača samoubojica u Afganistan, no autentičnost te tvrdnje nije nikad dokazana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene