Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabranjen povratak

Iransku glumicu zbog toplesa istjerali iz zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je neki nazivaju besramnicom, drugi slave njenu odluku da se pojavi u filmu.

Golshifteh Farahani, 29-godišnjoj glumici, koja je postala prva Iranka u nekom holivudskom filmu, zabranjen je povratak u matičnu zemlju, prenosi The Huffington Post.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari Zapovjednik Islamske revolucionarne garde Hosein Salami Upozorio Izrael Iran poručio da je operacija Iskreno obećanje gotova i da su gađali dvije mete

Naime, pojavila se u toplesu u kratkom crno-bijelom filmu. Radi se o filmu 'Corps et Âmes' (Tijela i duše), čiji je redatelj Jean-Baptiste Mondino. Osim u filmu, pojavila se i u francuskom magazinu Madame Le Figaro. Ovoga je tjedna dobila obavijest od iranske vlade, u kojoj je obavještavaju da joj neće biti dozvoljen povratak u domovinu.

Glumica je već bila optuživana da je prešla liniju dobrog ukusa i 'ono malo moralnosti' što postoji u zapadnim zemljama. Za BBC Persian navela je svoje razloge zašto je uopće prvobitno i napustila Iran: 'Način na koji su se odnosili prema meni i nepovjerenje koje sam doživjela od nekih službenih osoba slomilo mi je srce', kazala je.

U međuvremenu, njega obnažena fotografija zaludila je iranske blogere. Dok je neki nazivaju besramnicom, drugi slave njenu odluku da se pojavi u filmu. 'Oni čiji je ponos povrijeđen, trebaju prestati biti toliko ljubomorni i uživati u umjetničkoj ljepoti ove hrabre djevojke', rekao je u svom tweetu Amir Fakhravar.

Druga blogerica, Leila Mouri kazala je da 'mnogi njen potez smatraju radikalnim i to bi moglo ugroziti mirni iranski opozicijski pokret osnovan 2009. godine'.

Prema The Telegraphu, fotografija glumice, koja je trenutačno u Parizu, dobila je tisuće komentara u prvim satima nakon objave na Facebooku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene