Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Twitter, mikroblogerski servis, jutros je bio hakiran. Milijunima korisnika pristup toj internetskoj stranici bio je onemogućen oko sat vremena.


Napad je priznala nepoznata organizacija koja se naziva Iranska-cyber vojska. Prilikom pokušaja 'twittiranja' pojavljivale su se poruke poput: 'Hesbolah je pobjednik', 'Gozba mira', zajedno sa fotografijama i natpisima u kojima se hvale svojom uspješnom pobjedom. Također, osvanuo je i natpis na engleskom jeziku: 'Ovu stranicu hakirala je Iranska-cyber vojska'. Razlog ovog napada nije poznat. Pitanje je radi li se doista o napadu iranskih protestora jer su ovog ljeta koristili upravo Twitter kako bi promovirali svoje ciljeve. Internatska je glasina kako su za ovaj slučaj ipak odgovorni šaljivci koji žele okriviti nepoznatu Iransku-cyber vojsku.

Ovaj hakerski napad potvrdila je i uprava Twittera te kasnije izjavila kako su imali problema sa sigurnošću stranice, ali da je sada 'sve pod kontrolom'.

Vezani članci Koronavirus u Iranu Unatrag tjedan dana imaju 20.000 zaraženih dnevno, predsjednik okrivio britanski soj: "Nažalost, od danas imamo četvrti val pandemije..." Festival vatre u Iranu - 1 U proslavi festivala vatre poginulo troje ljudi, više od tisuću ih je ozlijeđeno. Policija uhitila 25 osoba