Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hakeri srušili Twitter

Iranska-cyber vojska hakirala Twitter

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Twitter, mikroblogerski servis, jutros je bio hakiran. Milijunima korisnika pristup toj internetskoj stranici bio je onemogućen oko sat vremena.

Napad je priznala nepoznata organizacija koja se naziva Iranska-cyber vojska. Prilikom pokušaja 'twittiranja' pojavljivale su se poruke poput: 'Hesbolah je pobjednik', 'Gozba mira', zajedno sa fotografijama i natpisima u kojima se hvale svojom uspješnom pobjedom. Također, osvanuo je i natpis na engleskom jeziku: 'Ovu stranicu hakirala je Iranska-cyber vojska'. Razlog ovog napada nije poznat. Pitanje je radi li se doista o napadu iranskih protestora jer su ovog ljeta koristili upravo Twitter kako bi promovirali svoje ciljeve. Internatska je glasina kako su za ovaj slučaj ipak odgovorni šaljivci koji žele okriviti nepoznatu Iransku-cyber vojsku.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Ovaj hakerski napad potvrdila je i uprava Twittera te kasnije izjavila kako su imali problema sa sigurnošću stranice, ali da je sada 'sve pod kontrolom'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene