Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorili na Trumpove prijetnje

Iran upozorava: "SAD će požaliti ako izađe iz nuklearnog sporazuma"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Hasan Rohani upozorio je u ponedjeljak da će SAD "požaliti" ako se povuče iz sporazuma o iranskoj nuklearnoj energiji, čime prijeti američki predsjednik Donald Trump.

"Nećemo biti prvi u kršenju sporazuma, ali SAD mora znati da će požaliti ako ga prekrši. Naš će odgovor biti snažniji nego što oni mogu i zamisliti", izjavio je Rohani prigodom Nacionalnog dana nuklearne tehnologije.

Pročitajte i ovo Iranska vojska zaplijenila teretni brod Eskalacija sukoba? VIDEO Iranski komandosi zauzeli brod povezan s Izraelom, brzo stigao odgovor: ''Snosit će posljedice'' Ilustracija Širenje sukoba Zlokobna najava svjetske velesile: Iran će napasti Izrael, upućeno upozorenje

"Pripremljeniji smo nego što misli. Ako prekrše sporazum, vidjet će rezultat za tjedan dana, manje od tjedan dana", dodao je on.

Ako se SAD "povuče iz sporazuma, znači da ne drži riječ. To bi naškodilo njegovu ugledu i dostojanstvu na međunarodnoj sceni", izjavio je iranski predsjednik.

Sporazum o iranskoj nuklearnoj energiji zaključen je u srpnju 2015. između Irana te Njemačke, Kine, SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Rusije i Njemačke. (D.I.)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene