Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski predsjednik Hasan Rohani upozorio je u ponedjeljak da će SAD "požaliti" ako se povuče iz sporazuma o iranskoj nuklearnoj energiji, čime prijeti američki predsjednik Donald Trump.


"Nećemo biti prvi u kršenju sporazuma, ali SAD mora znati da će požaliti ako ga prekrši. Naš će odgovor biti snažniji nego što oni mogu i zamisliti", izjavio je Rohani prigodom Nacionalnog dana nuklearne tehnologije.

Vezani članci Iranski predsjednik Hasan Rohani i francuski predsjednik Emmanuel Macron (Foto: AFP) Iran će podići razinu obogaćivanja uranija: Emmanuel Macron još uvijek pokušava spasiti nuklearni sporazum Hasan Rouhani, iranski predsjednik (Foto: AFP) Iran i Europa pokušavaju spasiti nuklearni sporazum iako nemaju mnogo opcija

"Pripremljeniji smo nego što misli. Ako prekrše sporazum, vidjet će rezultat za tjedan dana, manje od tjedan dana", dodao je on.

Ako se SAD "povuče iz sporazuma, znači da ne drži riječ. To bi naškodilo njegovu ugledu i dostojanstvu na međunarodnoj sceni", izjavio je iranski predsjednik.

Sporazum o iranskoj nuklearnoj energiji zaključen je u srpnju 2015. između Irana te Njemačke, Kine, SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Rusije i Njemačke. (D.I.)