Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješno obavljeno

Iran testirao poboljšanu verziju rakete Sejil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je 'uspješno' testirao poboljšanu verziju rakete srednjeg dometa Sejil - Sejil 2 - u stanju doseći cilj na 2000 km razdaljine, objavila je u srijedu državna televizija.

Televizija nije iznijela više detalja o tom testiranju. Sejil je raketa na dva kata dometa 2000 km, a koristi kruto gorivo. To je jedna od dvije rakete srednjeg dometa kojima raspolaže Iran sa Shahabom-3, verzijom sjevernokorejskog Nodonga-1 dometa 1800 km.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Krajem rujna general Hosein Salami, zapovjednik zračnih snaga Čuvara revolucije, kazao je da će Iran proizvesti poboljšanu verziju Sejila, u stanju doseći Izrael na daljini od tisuću kilometara od zapadnih granica Irana. 'Sejil ima adekvatan domet, dovoljnu moć razaranja i preciznost i smatra se jednim od najrazvijenijih balističkih sustava. To je najbolje oružje kojim raspolažu iranske oružane snage', kazao je on. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene