Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ehud Barak poručuje

'Iran će do početka 2011. moći napraviti nuklearnu bombu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski mediji su u ponedjeljak objavili, pozivajući se na ministra obrane, da će Iran do početka 2011. posjedovati tehnologiju za izradu nuklearne bombe.

Ministar obrane Ehud Barak tu je procjenu iznio pred parlamentarnim odborom za obranu i vanjske poslove, a podudara se s procjenama drugih zemalja. SAD je ocijenio da će Teheran moći proizvesti nuklearno oružje između 2010. i 2015.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

>> SAD spreman na nove sankcije protiv Irana

Izrael ne vjeruje iranskim tvrdnjama da svoj nuklearni program razvija u miroljubive, civilne svrhe, opetovano tražeći pooštravanje sankcija prema Teheranu. 'Međunarodna zajednica mora djelovati. Ako se sankcije ne uvedu sada, kada će ih se uvesti', zapitao se premijer Benjamin Netanyahu. Izrael ne isključuje ni napad na iranske nuklearne pogone. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene