Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski mediji su u ponedjeljak objavili, pozivajući se na ministra obrane, da će Iran do početka 2011. posjedovati tehnologiju za izradu nuklearne bombe.


Ministar obrane Ehud Barak tu je procjenu iznio pred parlamentarnim odborom za obranu i vanjske poslove, a podudara se s procjenama drugih zemalja. SAD je ocijenio da će Teheran moći proizvesti nuklearno oružje između 2010. i 2015.

Vezani članci Asher Shalmon i Sanja Vištica Jedan od glavnih izraelskih stratega za borbu protiv korone o masovnom cijepljenju i povratku u normalu: ''Prije godinu dana rekao bih da će pandemija završiti 2021., ali...'' Izrael cijepljenje Bilježe značajan porast novozaraženih i uvode nova ograničenja: ''Učinkovitost postojećih cjepiva slabija je od očekivane''

>> SAD spreman na nove sankcije protiv Irana

Izrael ne vjeruje iranskim tvrdnjama da svoj nuklearni program razvija u miroljubive, civilne svrhe, opetovano tražeći pooštravanje sankcija prema Teheranu. 'Međunarodna zajednica mora djelovati. Ako se sankcije ne uvedu sada, kada će ih se uvesti', zapitao se premijer Benjamin Netanyahu. Izrael ne isključuje ni napad na iranske nuklearne pogone. (Hina)