Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Irak: Navodno uhićen Sadamov dopredsjednik al-Douri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izzat Ibrahim al-Douri, irački dopredsjednik u razdoblju vlasti Sadama Huseina, uhićen je u sjevernoj iračkoj pokrajini Salaheddin, izvijestila je u srijedu televizijska postaja al-Arabiya iz Dubaija.

Glasnogovornik snaga sigurnosti u Bagdadu, Qassem Atta nije želio ni potvrditi ni opovrći izvješća o uhićenja. Časnici iračke vojske i policije u Salaheddinu opovrgnuli su izvješća.

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je

"Nije bilo vojnih operacija u Tikritu ili planinama Hamreina", rekao je guverner pokrajine Hamad Hammud.

Al-Arabiya je izvijestila da je al-Douri, "kralj tref" među igraćim kartama s najtraženijim Iračanima koje su američkim vojnicima podijeljene nakon invazije na Irak 2003., odveden u Bagdad kako bi se provjerio njegov identitet.

Al-Douri je postao najtraženiji čovjek u Iraku nakon hvatanja Sadama krajem 2003., a vjeruje se da je igrao odlučujuću ulogu u financiranju napada iračkih pobunjenika.

Al-Douri je jedini član nekadašnjeg Sadamovog čelništva koji je ostao na slobodi a izvješća govore da je organizirao savez između pobunjenika iz stranke Baas i militantnih islamista.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene