Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čak 42 napada

Invazija majmuna na grad - pljačkaju, napadaju, ulaze u domove: "Čuo sam plač iz prizemlja..."

Makaki majmuni 2
Makaki majmuni 2 Foto: Getty Images
U japanskom gradu Yamaguchiju lokalne vlasti posljednjih se tjedana suočavaju s nesvakidašnjom pošasti, majmunima makakijima, koji sve češće ulaze u grad te napadaju stanovništo. Meta napada su najčešće žene i djeca.

Lokalne vlasti u japanskom gradu Yamaguchiju priopćile su da će, kao reakciju na čak 42 zabilježena napada majmuna makakija, poduzeti nove mjere u pokušaju sprječavanja učestalosti napada ovih životinja.

Pročitajte i ovo Potres u Japanu 2011. godine Na današnji dan ''To su stvari koje želim zaboraviti, ali ne mogu'': Godišnjica jednog od najsnažnijih potresa u povijesti Lansiranje rakete H3 Uspješno lansiranje VIDEO Pogledajte kako je Japan lansirao novu raketu nakon prošlogodišnjeg fijaska

Premda se japanski makakiji mogu vidjeti posvuda u Japanu, tako i gradu Yamaguchiju, ovakva dinamika napada u tako kratkom periodu je neuobičajena. Ove životinje nerijetko nazivaju štetočinama jer običavaju jesti usjeve i ulaziti u domove.

Budući da lokalne vlasti, postavivši zamke, nisu uspjele uhvatiti niti jednog majmuna, okrenuli su se primjeni takozvanih trankvilizatora (puška za uspavljivanje) koji putem anestetika ubrizganog u nesmrtonosnu strelicu smiruju ustrijeljenu životinju.

"U početku su napadali samo žene i djecu, a odnedavno su mete napada stariji i odrasli muškarci", rekao je jedan od lokalnih dužnosnika.

U gradu čak nisu sigurni jesu li napadi djelo više majmuna ili jedne agresivne jedinke. Iako gradske vlasti i policija od prvih napada 8. srpnja patroliraju širim područjem grada, još nisu ulovili ni jednog majmuna, piše France 24.

Pročitajte i ovo Sedam ježića traži novi dom - 3 udomite bodljikavca Boc, boc iglicama: Objavljeno pod kojim uvjetima možete udomiti preslatke ježiće

Pročitajte i ovo Miljenko Kruc - 1 grad izdao upute Šef zagrebačkih lovaca objasnio odakle problem s divljim svinjama i otkrio gdje ih ima najviše

Stanovnici imaju sve manje strpljenja, a prijava za napad svakim danom sve je više.

"Čuo sam plač iz prizemlja, pa sam požurio dolje", rekao je jedan otac za lokalne novine Mainichi Shimbun. "Tada sam vidio majmuna kako se povio nad mojim djetetom", ispričao je Shimbun.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene