Obavijesti Video Pretražite Navigacija
udomite bodljikavca

Boc, boc iglicama: Objavljeno pod kojim uvjetima možete udomiti preslatke ježiće

Sedam ježića traži novi dom - 3
Sedam ježića traži novi dom - 3 Foto: ZOO Grada Zagreba
Ježići koji su bili u oporavilištu za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta traže novi dom. Navikli su na ljude i trebaju njihovu pomoć u pronalaženju hrane, pa se udomljuju u ograđena dvorišta.

Zoološki vrt Grada Zagreba objavio je da se udomljuje sedam ježića koji su bili kod njih na oporavku. Životinjice su navikle na ljude i ovise o njima za pronalazak hrane, pa se udomljuju u ograđena dvorišta u kojima ima zelenila i u kojima ne žive psi koji ne vole ježeve.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobro je znati! Sitni, a mogu napraviti veliki problem: Ako ikada dotaknete ovu morsku životinju, savjeti će vam dobro doći Zekanje u ZOO vrtu "Zekanje u ZOO vrtu" Zagrebački ZOO darivao životinje pisanicama: "Brk su omastili medvjedi, giboni, merkati i kapucini"

"Ježevi su teritorijalne životinje, pa će sedam ježeva otići na različite adrese. Svaki zainteresirani građanin može udomiti samo jednoga", piše u objavi ZOO-a.

Sedam ježića traži novi dom - 3 Sedam ježića traži novi dom - 1 (Foto: ZOO Grada Zagreba)

Ježići su pronađeni kao bebe, a u ZOO-u su ih othranili u njihovu najosjetljivijem razdoblju i sada imaju oko 350 grama.

Sedam ježića traži novi dom - 3 Sedam ježića traži novi dom - 2 (Foto: ZOO Grada Zagreba)

"Ježić u dvorištu treba imati kućicu ili zaklon. Idealno bi bilo da je taj prostor u nekom žbunju. Dio hrane jež će sam pronalaziti, no kako bismo bili sigurni da je sit, potrebna mu je dohrana mačjom hranom", dodaje se u objavi.

Ako želite udomiti ježa i više se informirati o njima, to možete učiniti na stranicama ZOO-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene