U blizini turističkih naselja kod Umaga popodne je buknuo je požar, gori borova šuma, a uz vatrogasce iz umaške Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Umaga, Buja i Novigrada, gasi ga i helikopter, objavila je Hrvatske vatrogasna zajednica (HVZ).

Galerija Ilustracija Požar kod Umaga Kanader gasi požar u blizini Umaga +0 Kanader gasi požar u blizini Umaga

"Zbog blizine turističkih naselja pozvana su i dva kanadera koja su na putu za požarište.

"Isključena je i električna energija radi njihovog djelovanja, a u ovome trenutku objekti nisu ugroženi", rekao je županijski zapovjednik Dino Kozlevac.

Požar koji je u nedjelju popodne buknuo u blizini turističkih naselja kod Umaga lokaliziran je u 18:20 sati, potvrdio je za Hinu Kozlevac.

Vatrogasci na Hvaru, ilustracija Policija uhitila piromana: Namjerno izazvao tri požara

Izgorjelo je oko šest hektara borove šume, trave i niskog raslinja. Uz vatrogasce iz umaške Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Umaga, Buja i Novigrada, požar je gasio i helikopter, a uključila su se i dva kanadera koji su bili pozvani zbog blizine turističkih naselja.

Objekti nisu bili ugroženi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju