Max Sylvester prizemljio avion na prvom letu (Foto: Instagram)
Max Sylvester prizemljio avion na prvom letu (Foto: Instagram) Foto: Instagram

Max Sylvester, učenik u pilotskoj školi, zadržao je smirene živce i uspio spasiti svoj život i život svog instruktora koji se onesvijestio tijekom leta.


Max Sylvester (29) iz Australije u subotu popodne imao je prvu lekciju iz upravljanja malim zrakoplovom Cessnom. Nakon sat vremena leta njegov instruktor, koji je upravljao avionom, onesvijestio se. Max je ostao priseban i spustio avion. Kaže da ga je spasilo to što redovito uči i priprema se za lekcije.

Vezani članci Slika nije dostupna Dramatična snimka: Zbog jakih udara vjetra pilot jedva uspio sletjeti, ljuljali se kao na brodu Spretni je pilot uspješno spustio zrakoplov Bombardier Q400 (FOTO: YouTube/Screenshot) Pilot lude hrabrosti i nevjerojatnih vještina sigurno spustio avion u nemogućim uvjetima

"Ja sam samo pilot učenik koji je uradio ono za što nas pripremaju. Moje učenje me održalo na životu. Da nisam učio, ne bih sad bio ovdje, toliko je jednostavno", skromno je odgovoiro australskim medijima.

Nakon što se instruktor Robert Mollard onesvijestio, Sylvester je kontaktirao s kontrolom leta i oni su ga upitali zna li upravljati zrakoplovom.

"Ovo mi je prva lekcija", odgovorio je i spustio avion uz upute iz kontrolnog tornja. S tla su sve promatrali njegova supruga i troje djece.

"Instruktor mi je rekao da sam mu najbolji učenik kojeg je ikad imao", kazao je Sylvester i dodao kako se takvo što može vidjeti samo u filmovima.

Mollard je sada u bolnici, ali zbog zaštite njegove privatnosti nema informacija o njegovu zdravstvenom stanju.