Obavijesti Video Pretražite Navigacija
To mu je prva lekcija

Student koji je na svom prvom letu sigurno prizemljio avion: "To se viđa samo u filmovima"

Max Sylvester prizemljio avion na prvom letu (Foto: Instagram)
Max Sylvester prizemljio avion na prvom letu (Foto: Instagram) Foto: Instagram
Max Sylvester, učenik u pilotskoj školi, zadržao je smirene živce i uspio spasiti svoj život i život svog instruktora koji se onesvijestio tijekom leta.

Max Sylvester (29) iz Australije u subotu popodne imao je prvu lekciju iz upravljanja malim zrakoplovom Cessnom. Nakon sat vremena leta njegov instruktor, koji je upravljao avionom, onesvijestio se. Max je ostao priseban i spustio avion. Kaže da ga je spasilo to što redovito uči i priprema se za lekcije.

Pročitajte i ovo Pucnjava u školi, ilustracija užas u wisconsinu "Moj je tata zločinac iz rata": Napadač (14) na školu prije horora citirao srpsku pjesmu, policajci ga ubili Pilot Teodor Goričanec (Foto: Dnevnik.hr) Čudo kod Ravne Gore Ispovijest pilota koji je sletio na autocestu: "Htio sam samo jednu stvar... Razmišljao sam da nikoga ne ozlijedim i da se avion ne zapali"

"Ja sam samo pilot učenik koji je uradio ono za što nas pripremaju. Moje učenje me održalo na životu. Da nisam učio, ne bih sad bio ovdje, toliko je jednostavno", skromno je odgovoiro australskim medijima.

Nakon što se instruktor Robert Mollard onesvijestio, Sylvester je kontaktirao s kontrolom leta i oni su ga upitali zna li upravljati zrakoplovom.

"Ovo mi je prva lekcija", odgovorio je i spustio avion uz upute iz kontrolnog tornja. S tla su sve promatrali njegova supruga i troje djece.

"Instruktor mi je rekao da sam mu najbolji učenik kojeg je ikad imao", kazao je Sylvester i dodao kako se takvo što može vidjeti samo u filmovima.

Mollard je sada u bolnici, ali zbog zaštite njegove privatnosti nema informacija o njegovu zdravstvenom stanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene