Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Indonezija: Piloti odgovorni za nesreću Boeinga Adam Aira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Piloti su odgovorni za nesreću indonezijske niskobudžetne zrakoplovne kompanije Adam Air u siječnju 2007. u kojoj su poginule 102 osobe, izjavili su istražitelji.

Prema službenom istražnom izvješću piloti su isključili funkcije automatskog pilotiranja dok su pokušavali riješiti problem povezan s navigacijskim sustavom.

Pročitajte i ovo Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor" Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

"Bez automatskog pilota zrakoplov je bio bez kontrole, skretao je desno i zatim pao", rekao je na konferenciji za novinare istražitelj Santoso Sayogo.

"Kombinacija čimbenika je dovela do nesreće, među kojima propust dvojice pilota da pomno prate parametre leta, posebice tijekom dvije posljednje minute leta", rekao je dužnosnik indonezijske zrakoplovne sigurnosti Tatang Kurniadi.

Boeing 737-400 se s 102 ljudi pao 1. siječnja 2007. u tjesnacu Macassar. Nijedno tijelo nije pronađeno.

Zrakoplovna kompanija, koja je izgubila dozvolu letenja, upletena je u niz nesreća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene