Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Začuo se jak prasak''

Tragedija U Indiji: Urušila se zgrada, najmanje 33 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasilačke ekipe u Mumbaiju u potrazi za preživjelima pretraživale su u petak ruševine 117 godina stare šesterokatnice u kojoj su život izgubile najmanje 33 osobe i koja je prije šest godina proglašena nesigurnom za život.

Višekatnica se srušila u četvrtak ujutro nakon dva dana razornih kiša u indijskome trgovinskom i financijskom središtu. Još nema vjerodostojnih procjena o stvarnom broju nestalih u toj nesreći.

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći

Iz ruševina je izvučeno ukupno 46 osoba, od kojih je 33 bilo mrtvo, objavila je vatrogasna služba. "Operacija spašavanja nastavlja se", kazao je voditelj službe P. S. Rahangdale. U manje od mjesec dana ovo je drugi put da se srušila zgrada u Mumbaiju. U srpnju je 17 osoba poginulo kad se srušila četverokatnica nakon nelegalne obnove zgrada.

Zgrada je 2011. proglašena nesigurnom, no dio stanara ostao je u njoj živjeti, a policija tek treba ustanoviti koji je bio uzrok rušenja. "Začuo se jak prasak. Od dima i prašine ništa se nije moglo razaznati. Kad se prašina slegla, vidjeli smo da se srušila zgrada", rekao je svjedok koji stanuje u toj četvrti.

Policijski dužnosnik rekao je da je devet obitelji živjelo u staroj zgradi u četvrti Dongri, području s uskim ulicama i zbijenim zgradama, od kojih su neke stare blizu stotinu godina. Očajni ljudi koji su primili telefonske pozive od svojih rođaka zatočenih pod srušenom zgradom mole spasioce da im pomognu naći njihove najmilije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene