Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa na Kubi

Incident na Papinoj misi na Kubi: Jedan muškarac uhićen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kratko prije početka mise koju je na Kubi predvodio Papa Benedikt XVI. jedan je muškarac izazvao incident.

Dok je Papa Benedikt XVI. ulazio na glavni trg u Santiagu kako bi predvodio misu, jedan je muškarac izvikivao protuvladine slogane. Vikao je 'Dolje revolucija! Dolje diktatura!', što je u masi izazvalo komešanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Edi Rama Kamere sve snimile VIDEO Svi su zgroženi zbog onoga što je albanski premijer napravio novinarki: "Ne diraj me više!"

Muškarca je ubrzo pronašla policija te su mu na ruke stavili lisice, a to su snimile televizijske kamere. Nije poznato, javlja APTN, tko je muškarac niti što se s njim dogodilo. Vlasti ovaj događaj nisu željele komentirati.

>> Papa: U srcu nosim pravedne težnje svih Kubanaca

>> Pogledajte što je Papa doživio na 'crvenoj' Kubi!

Komentirajući ovaj incident, glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi, rekao je kako kubanski vjernici imaju pravo biti blizu pape bez uznemiravanja. 'Imaju pravo izraziti svoje mišljenje, međutim, s druge strane imaju pravo na to da ih se ne uznemirava u vjerskoj aktivnosti', kazao je Lombardi.

Lombardi je demantirao glasine o potencijalnom susretu Pape i predsjednika Venezuele Huga Chaveza. 'Ako predsjednik Chavez želi sudjelovati na misi naravno da može, kao i svi drugi', zaključio je Lombardi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene