Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt obavija cijeli grad

MASAKR NEVINIH "Hodao sam kroz rijeku krvi koja se slijevala po podu škole"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Civili ne ginu samo u istočnom Alepu nego i u zapadnom koji je pod nadzorom snaga Bašara al-Assada a napadaju ga pobunjenici.

Masakr nevinih. Tako je novinar britanskog Independenta opisao situaciju u uništenom sirijskom gradu koji je mjesecima pod opsadom, a civili plaćaju skupi danak u borbama između pobunjenika i provladine vojske. Posljednje stradavanje kojem je svjedočio je smrti djece koja su ubijena u zapadnom dijelu grada, a ubili su ih pobunjenici.

"Troje djece ubijeno je u školi za niže razrede. Jedan dječak, tinejdžer, raznesen je na krovu škole, iznad razreda koji se nalazi četiri kata niže. Dijelovi bombe raznijeli su njegove prijatelje i kad sam došao do škole, hodao sam kroz gustu, tamnocrvenu tekućinu, rijeku krvi koja se slijevala po podu škole", opisao je Robert Fisk iz Alepa. Iznosi još detalja:

"Khanom Fallaha imala je tek dvije godine. Pronašao sam je kako leži na kolicima, njezino je lice bilo sivo od prašine, a činilo se kao da spava. Kraj nje ležala su dvojica njezine braće, 10-godišnji Khalil i 11-godišnji Khaled."

Svijet, kaže Fisk, ne shvaća, s obzirom na užas i patnje ljudi u istočnom dijelu grada, da njegovi branitelji isto ubijaju, i to neselektivno, i da i o njihovog oružja stradavaju djeca, civili... Nema nikakve sumnje da je projektil koji je pao na školski krov ispaljen iz istočnog dijela Alepa.

"Plačemo nad mrtvom djecom u istočnom Alepu, ali Khanom isto zaslužuje suosjećanje. Ni onda ni njezina braća, niti troje djece koja su ubijena u školi, nisu odabrala sama u kojem će dijelu grada živjeti", piše novinar. Ahmed Skeifeh, 14-godišnjak, preživio je napad na školu. Ranjenih nogu trpio je veliku bol. U bolnici mu je ispričao kako je bio u razredu kada je eksplodirala bomba.

"Bacio sam se na pod, i moji prijatelji su bili sa mnom. Pali su, a ja sam gledao kako umiru. Ničega se više ne sjećam, istrčao sam van", opisao je Ahmed.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U NAPADU ZAPADNE KOALICIJE? NOVA BOMBARDIRANJA U ALEPU Poginula liječnica iz ruske poljske bolnice Slika nije dostupna Ofenziva Sirijski režim kontrolira više od polovice pobunjeničkog dijela Alepa

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene