Hutiji, jemenski pobunjenici (Foto: Arhiva/AFP)
Hutiji, jemenski pobunjenici (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP

Radijska stanica jemenskog ministarstva unutarnjih poslova koje vode Hutiji u ponedjeljak je objavila da je njihov nekadašnji ratni saveznik, a sada neprijatelj, bivši predsjednik Ali Abdullah Saleh ubijen u borbama u Sani, a informaciju su potvrdili i neimenovani izvori u Salehovoj stranci.


Snimke koje su se proširile među jemenskim korisnicima društvenih mreža prikazuju tijelo koje liči na Saleha. Vide se i naoružani vojnici koji uklanjaju plahtu s tijela i viču "slava Bogu" i "hej, Ali Affash", što je drugo Salehovo prezime.

Vezani članci Zgrada u kojoj je pronađena ubijena žena - 4 Procurili rezultati obdukcije strankinje koja je pronađena mrtva u stanu u gradu Krku, slučaj je dobio veliki zaokret? Douglas Cane osuđen na 25 godina zatvora - 2 Vrhovni sud potvrdio presudu Britancu koji je osuđen na 24 godine zatvora zbog ubojstva na plaži Zrće

Radio je objavio da će službena televizijska postaja Hutija uskoro objaviti snimku Salehova tijela.

U borbama u Sani u posljednjih šest dana ubijeno je najmanje 125, a ozlijeđeno 238 ljudi, prema podacima Međunarodnog odbora Crvenog križa.

Snage Hutija ranije u ponedjeljak digle su u zrak njegovu kuću u Sani te su bile meta zračnih napada koalicije predvođene Saudijskom Arabijom drugi dan zaredom.

Saudijska zračna kampanja koju podržavaju američke i zapadne oružane i obavještajne snage ubila je stotine civila, no nije uspjela koaliciji osigurati bilo kakve veće proboje u gotovo tri godine dugoj borbi za vraćanje na vlast međunarodno priznatog jemenskog predsjednika Abd-Rabbua Mansoura Hadija.

Salehove su pristalice šestog dana teške gradske borbe s Hutijima, saveznicima Irana, izgubile teritorij, a rapidno raste i broj žrtava. (Hina)