Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kapetan spasitelj

Hrvatski kapetan spasio kruzer od pirata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan Jurica Brajčić spasio je luksuzni kruzer ‘Oceania Nautica’ od otmice somalskih pirata prilikom plovidbe između Jemena i Somalije.

Na kruzeru je bilo 690 putnika, Amerikanca, Britanaca i Australaca te 386 članova posade. Tijekom plovidbe pokraj nekoliko grupa ribarskih brodova dvije su ih brodice pokušale presresti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Restrikcije Mnogi gradovi više ne mogu izdržati: ''Ne možemo ih prisiliti da ih primaju, ali moraju znati da puno poslova ide ruku pod ruku s njima'' Ilustracija bizarna pojava Slavili godišnjicu braka, a onda im je krstarenje obilježio posjet liječniku: "Supruga je prvo mislila da je to zato što sam nosio nove sandale"

Kapetan ih je vidio na oko 1.000 metara udaljenosti te je započeo ‘izbjegavajuće manevre’, piše Sky News. Nakon što su se piratske brodice približile kruzeru na oko 300 metara započele su paljbu te na brod ispalile osam hitaca.

‘Nautica je bila odmah ubrzala i uspjela pobjeći brodicama. Jedna od njih se uspjela približiti na oko 300 metara te ispaliti osam hitaca u pravcu kruzera prije nego im je pobjegao’, rekao je glasnogovornik Oceania Cruisa.

Nitko na brodu nije bio ozlijeđen te nema materijalne štete. Glavna obrana broda protiv napada bio je LRAD, uključen tijekom potjere. LRAD odašilje glasan zvuk koji iz blizine može čovjeku oštetiti bubnjiće.

Kruzer od šest zvjezdica prevozio je turiste na 32-dnevnom krstarenju iz Rima u Singapur koji je stajao 15.000 funti.

Ovo je drugi put da gusari pokušavaju napasti kruzer, budući da su njihove mete mahom teretni brodovi. Prije tri godine, granate su ispalili na Seabourn Spirit te ozlijedili dva člana posade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene