Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinu dana sukoba

Hrvatska veleposlanica za Dnevnik Nove TV o životu u Ukrajini: "Jedna stvar se nije promijenila"

Uoči godišnjice rata hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić za Dnevnik Nove TV opisala je kakvo je stanje u toj zemlji.

Hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić osvrnula se na proteklu godinu i trenutačno stanje u Kijevu i Ukrajini.

"U posljednjih godinu dana dogodilo se mnogo toga, ljudi su se promijenili i njihovi su životi itekako bili izmijeneni. Milijuni Ukrajinaca izbjegli su u inozemstvo i postali raseljene osobe", rekla je.

"Ono što se nije promijenilo - to je dostojanstvo i strpljivost s kojim se ovaj narod suočava i s ratom. Ovih dana prisjećamo se samog početka rata, prvih eksplozija u Kijevu, nestašica i svih drugih neprilika. Prisjećamo se i jesenskih redukcija električne energije, poteškoća u opskrbi vodom i istina je sve vas to ne može ostaviti ravnodušnim", dodaje Djamić.

Pročitajte i ovo Grafit Vladimira Putina GODINA RATNOG PAKLA U Zagrebu osvanuo grafit Vladimira Putina s krvavom metom na čelu

"Danas je situacija u Kijevu, možemo reći, pod kontrolom, stanje je normalizirano, iako ne do kraja. Ratno stanje još je uvijek na snazi, posljednje produljenje bit će do 28. svibnja, a policijski sat od 23 do 5, to znači da se svi restorani zatvaraju u 22 sata, da bi mogli do 23 stići u svojim kućama", opisala je.

Pročitajte i ovo Razrušeni Mariupolj, slikano 16. travnja 2022. Velika fotogalerija FOTO Godinu dana krvavog rata: Očaj ljudi, brojni dokazi o ratnim zločinima, razoreni gradovi...

"Ne postoji neka posebna uznemirenost, iako je važno da sva upozorenja shvatimo ozbiljno, na to smo već navikli i kako bude - bude, mi ćemo se ponašati odgovorno. Ali, ono što je prisutno sve više i više je nada i želja da rat što prije završi", zaključila je Djamić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene