Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaju ih u BiH

Hrvat na čelu bande koja krade kamione po Austriji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamioni i građevinski strojevi koji se kradu po Austriji, navodno završavaju u BiH, gdje ih se prodaje građevinskim tvrtkama na crnom tržištu, pišu austrijski mediji.

Iz dvorišta jedne građevinske tvrtke u mjestu Freistritz u Austriji ukraden je kamion s dizalicom vrijedan oko 30.000 eura, a Kleine Zeitung piše kako se radi o krađi u organizaciji balkanske mafijaške skupine.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Koronavirus, ilustracija Nakon Austrije I Velika Britanija opet ide u lockdown: "Nadam se da ćemo omogućiti obiteljima da za Božić budu zajedno"

Šest članova navedene bande navodno je otprije poznato austrijskoj policiji, a navodni vođa te bande je Hrvat, koji je za dlaku pobjegao vlastima. Istražitelji vjeruju kako banda ima skladište u okolici Ljubljane te da tamo izvode preinake na kamionima i strojevima kako bi ih nakon toga prodavali u BiH, uz lažne dokumente.

>> Švicarska: Policija uhitila zatvorskog bjegunca, no član Pink Panthera još u bijegu

Najteža krađa dogodila se još u svibnju, kad je ukraden kamion s dizalicom vrijedan 150.000 eura. I za to vozilo austrijski istražitelji vjeruju kako se nalazi u BiH.

Zaitung piše kako je banda zapravo skupina odlično organiziranih profesionalnih provalnika, krivotvoritelja dokumenata, automehaničara, lakirera i limara.

Tužiteljstvo BiH upoznato je s navedenim slučajevima krađe te je prije nekoliko mjeseci podignuta i optužnica zbog krađa ili uzimanja na lizing građevinskih mašina iz nekoliko evropskih zemalja u 2011. godini.

'Optužnica se odnosi na 27 pravnih i fizičkih osoba, kojima su na teret stavljena kaznena djela u vezi s nezakonitim uvozom oko 60 građevinskih strojeva u BiH', rekao je za Nezavisne Novine Boris Grubešić, glasnogovornik tužiteljstva BiH. Optužnica je rezultat prethodne policijske akcije kodnog naziva 'Carina'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene