Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako ste mislili da je na vašem radnom mjestu loše, shvatit ćete da bi vam moglo biti i puno gore. Radnici jedne tvornice u Hondurasu imaju toliko stroga pravila oko odlaska na WC da nose pelene kako bi izbjegli neugodne situacije.


'Tvornički radnici nose pelene!', tako su ovaj tjedan glasili novinski naslovi diljem Južne Amerike, a kasnije i cijelog svijeta. Priča se vrti oko radnika u tvornici Kyungshin-Lear u Hondurasu koje poslodavac, navodno, prisiljava nositi pelene na radnom mjestu kako ne bi tratili vrijeme na odlaske na WC.

>> ISPOVIJEST djevojke koja je IZRAĐIVALA vaš skupi iPhone

Vezani članci Štrajkaši prosvjeduju (Foto: Dnevnik.hr) Nastavljen prosvjed u Đuri Đakoviću, podržali ih i prosvjetari iz okolnih škola: "Nećemo razgovor, hoćemo rješenja"! Slika nije dostupna FOTO Veliki požar u tvornici - Ljudi izgorjeli do neprepoznatljivosti

Evangelina Argueta, vođa lokalnog sindikata, kaže kako je priča ipak malo preuveličana, no da problem s odlascima na WC ipak postoji. U Kyungshin-Learu, navodno, nikoga ne prisiljavaju da nosi pelene, no imaju toliko stroga pravila vezana uz WC pauze da su neki zaposlenici doista odlučile nositi pelene kako bi izbjegli neugodne situacije, a poslodavac im je čak i u WC-u instalirao kamere kako bi i tamo pratio svaki njihov pokret i svaku sekundu koju ne provedu na radnom mjestu, piše ABCNews.

Iz tvornice su, dakako, sve zanijekali pozvavši se na izvješće honduraške komisije za ljudska prava u kojem stoji kako se njihovi radnici mogu slobodno kretati unutar prostora tvornice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook