Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok prikrio bol

Hodala 40 minuta s nožem u vratu, a nije ništa primijetila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatna fotografija žene koja je nesvjesno sat vremena provela s nožem u vratu, nakon što ju je napao pljačkaš, procurila je u javnost i obišla svijet.

22-godišnjakinju je prošle jeseni napao pljačkaš na putu kući s posla, nakon čegaona nije ni primjetila nož koji joj je zabio u stražnji dio vrata. Liječnici su ostali zapanjeni činjenicom da je djevojka stigla u bolnicu na pregled potpuno nesvjesna uboda nožem svega nekoliko centimetara kralježnice. 

Pročitajte i ovo Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..." Ilustracija Policija objavila detalje Okršaj na jugu Hrvatske: Dobio šakom u glavu pa napadača ubo nožem u trbuh

'Da to je naša fotografija, ona je bila ovdje', potvrdio je za Daily Mail liječnik iz bolnice u Moskvi. I drugi su liječnici, tvrde britanski novinari, potvrdili autentičnost fotografije. Loša kvaliteta fotografije isprva je navela britansku javnost na mišljenje kako se radi o namještaljci, budući da se prvo pojavila u jednom ruskom tabloidu, no jedan od kirurga iz ruske bolnice tvrdi da je fotografija autentična. 

'Sve se dogodilo prošle jeseni. Djevojka je hodala oko 40 minuta do kuće nakon što je napadnuta. Srećom oštrica je promašila kralježnicu i glavne arterije u vratu. Nož se jednostavno zabio u kost, objašnjava kirurg, koji zbog zaštite pacijentice nije želio odati njezin identitet.

'Ovo je apsolutno jedinstven i nevjerojatan slučaj. Imala je puno sreće. Jedino što je oštećeno je kost', dodao je kirurg.

Bez težih posljedica

Djevojku su u bolnicu poslali roditelji koji su vidjeli što joj se dogodilo nakon što je stigla kući. Hitna pomoć je stigla za 15 minuta, što znači da je djevojka s nožem u vratu provela više od sat vremena prije nego su je liječnici pregledali. Fotografija je snimljena nakon što je stigla u bolnicu. Liječnici su potvrdili da ju je snimio jedan od njihovih kolega, ali kažu da nemaju pojma kako je dospjela u novine. 

Djevojka je odmah operirana, a u bolnici se oporavljala deset dana. Na sreću od napada joj nisu ostale nikakve posljedice.

Liječnici koje su novinari pitali kako je moguće da netko hoda 40 minuta s nožem u vratu, a da to ne primijeti, objasnili su kako je tome uzrok pretrpljeni šok, koji je nevjerojatno dobra zaštita ljudskog tijela. Postoje brojni dokumentirani primjeri ljudi koji nisu primijetili teške ozljede koje su zadobili zbog pretrpljenog šoka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene