Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Izraela Shimon Peres kaže da će vlada njegove zemlje ozbiljno razmotriti pristupanje Konvenciji o kemijskom oružju iz 1997. godine.


Izraelska će vlada ozbiljno razmotriti pridruživanje međunarodnom sporazumu o zabrani kemijskog oružja nakon što je Sirija priopćila da će uništiti svoje kemijsko oružje, izjavio je u ponedjeljak izraelski predsjednik Shimon Peres.

Vezani članci Slika nije dostupna U kemijskom napadu u Siriji korišten je sarin, evo kako on djeluje na ljude Slika nije dostupna Putin: Nikakav plan neće uspjeti sve dok Amerika ne odustane od napada

Izrael je jedna od samo šest zemalja na svijetu koje se nisu pridružile Konvenciji o kemijskom oružju iz 1997. godine.

>> Asad: Sirija će se uskladiti s rezolucijom UN-a

'Siguran sam da će to naša vlada ozbiljno razmotriti', rekao je Peres novinarima u Den Haagu, nizozemskom gradu u kojemu je sjedište Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW).

Izrael nikada nije javno priznao da posjeduje kemijsko oružje.

Sirija je godinama jačala svoj program kemijskog oružja, uvelike kako bi parirala izraelskoj vojnoj superiornosti na Bliskom istoku.

Peres je rekao da se Sirija odlučila priključiti konvenciji kada se suočila s prijetnjom vojnog udara, ali da će Izrael svejedno razmotriti poziv glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona svim zemljama da potpišu sporazum. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook