Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća kod Venecije

Heroj koji je spašavao ljude iz gorućeg autobusa: "Čuo se snažan udarac, mislio sam da je potres. Otvorio sam prozore i ugledao horor"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Kod Venecije traje istraga koja bi trebala utvrditi uzrok teške autobusne nesreće u kojoj je poginula 21 osoba, među njima i Hrvatica koja je bila trudna. Heroji koji su izvukli preživjele iz gorućeg autobusa ispričali su mučne detalje nesreće.

Još uvijek nije poznat uzrok tragične nesreće kod Venecije, kada je autobus s turistima udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, zatim se prevrnuo i pao na krov s nešto više od deset metara.

Jedan od heroja, Boubacar Touré izvukao je preživjele iz gorućeg autobusa. Prepričao je mučne detalje nesreće. Kada je čuo iznenadan udarac pokraj svog stana, mislio je da je potres. No onda je otvorio prozore svoje kuhinje i ugledao horor, posljedice stravične nesreće, piše BBC

"Otrčao sam do mjesta gdje je autobus gorio i čuo sam ženu kako vrišti. Uspio sam je izvući kroz prozor i potom izvukao njenog sina koji je bio teško opečen, ali je još živ", kaže 27-godišnji Boubacar.

Boubacar je rekao kako je uzeo aparat za gašenje požara iz autobusa kako bi ugasio požar, ali to nije bilo dovoljno.

Pročitajte i ovo Tajfun poharao Tajvan Golema šteta VIDEO Tajfun s vjetrovima do 252 km/h razorio jug Tajvana, 190 ozlijeđenih

"Prolaznici su mi dodavali druge aparate za gašenje, ali ništa nije pomoglo, morali smo čekati vatrogasce. Tako sam druge izvukao na sigurno, ženu, muškarca i dijete. Bilo je puno krvi", rekao je.

Njegov cimer, Odion Eboigbe iz Nigerije, također je izvlačio  unesrećene putnike iz gorućeg autobusa čiji su se akumulatori navodno zapalili.

Pročitajte i ovo Štraparijada - 4 Mučenje konja Pokreće se peticija za zabranu kontroverznog natjecanja: "To je zaista jedna primitivna zabava"

"Uspjeli smo spasiti mnoge, ali nažalost drugi su umrli. Nisam se uplašio, nisam mislio na svoju sigurnost jer sam vidio ljude krvavih glava. Samo sam htio spasiti žene i djecu", prepričao je.

Uzrok nesreće i dalje se istražuje. Vlasti kažu da nije bilo znakova naglog kočenja autobusa. Vozač Alberto Rizzotto radio je za autobusnu tvrtku sedam godina. Mogući uzrok nesreće je, kažu vlasti, zdravstveni problem vozača zbog kojeg je izgubio kontrolu nad vozilom.

U teškoj prometnoj nesreći umrla je 21 osoba. Od 15 ozlijeđenih većina je na intenzivnoj njezi. Neke od žrtava su bila djeca, uključujući i bebu. U Veneciju su iz inozemstva počeli pristizati rođaci žrtava. Među ozlijeđenima su državljani Ukrajine, Njemačke, Hrvatske i Španjolske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene