Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašli je u zamrzivaču

Hamasovci unakazili mladog IDF-ovog narednika i pokušali prodati njegovu glavu: "To je ludo barbarsko nasilje"

Adir Tahar
Adir Tahar Foto: X, IDF-ova služba za medije/Platforma X
Narednika Adira Tahara (19) iz Jeruzalema ubili su pripadnici Hamasa tijekom napada 7. listopada. Potom su mu unakazili tijelo, a IDF je doznao kako su za 10.000 dolara pokušali prodati njegovu glavu.

Glava izraelskog vojnika, kojeg su 7. listopada obezglavili Hamasovi teroristi, stavljena je na prodaju u Gazi za 10.000 dolara.

Narednika Adira Tahara (19) iz Jeruzalema ubili su teroristi nakon što su na njega bacali granate tijekom divljanja južnim Izraelom i masakra 1200 Izraelaca.

Naoružani napadači su potom odrubili glavu mladom vojniku te je odnijeli natrag u Gazu, rekao je njegov otac David Tahar, slomljen tugom, za Channel 14 osuđujući 'ludo barbarsko nasilje' nad tijelom svog sina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jesu li socijalne službe zakazale? Dvogodišnji dječak umro pored mrtvog oca: "Ostao je u mraku, sigurno je bio prestravljen i zbunjen"

Otac je pokopao osakaćeno tijelo svog sina te se zakleo da će učiniti sve što je u njegovoj moći da donese Adirovu glavu kući i pruži mu 'mir uma i tijela', prenosi Daily Mail.

Nakon mukotrpna dva i pol mjeseca, vojnici IDF-a pronašli su glavu 19-godišnjaka u torbi punoj teniskih loptica u zamrzivaču u Gazi, rekao je Tahar.

IDF mu je kasnije otkrio da se tijekom ispitivanja dvojice Hamasovih terorista pokazalo kako je jedan od njih pokušao prodati Adirovu glavu za 10.000 dolara u Gazi.

Pročitajte i ovo Zastava NATO saveza Sastanak u NATO-u Admiral pozvao na ratnu transformaciju: "Moramo se pripremiti na sve, pa i na rat"

"To je suludo barbarski", rekao je Tahar, te dodao da je tijekom očajničke potrage na internetu pronašao video koji prikazuje obezglavljeno tijelo njegova sina.

"Teroristi, barbari, odrubili su mu glavu i odnijeli je u Gazu. Napravio sam sve što sam mogao, nije bilo lako, na kraju sam dobio tijelo bez glave. Inzistirao sam da mi vojska dopusti da vidim tijelo", rekao je.

"Pokušali su me uvjeriti da to ne smijem vidjeti."

Pročitajte i ovo Prosvjed protiv AfD-a u Njemačkoj - 2 Ekstremisti izazvali buru Proključalo u moćnoj europskoj zemlji, kancelar poslao upozorenje: "Moramo se suprotstaviti tim fanaticima"

No, ožalošćeni otac bio je uporan da mora vidjeti tijelo svog sina. Drhtavim je rukama otvorio lijes svog sina malo prije nego što je pokopan i ugledao svoju najgoru noćnu moru - Adirovo obezglavljeno tijelo probijeno šrapnelima.

"Pola sata prije nego što sam pokopao svoje dijete, njegovo je tijelo stiglo na planinu Herzi, otvorio sam lijes kad sam bio sam. Tada sam shvatio što zakopavam. Bio je neprepoznatljiv", rekao je.

Adir je identificiran uz pomoć svog vojničkog psa i DNK testa s obzirom da je tijelo bilo unakaženo.

'Kad sam sahranio Adira znao sam da pokapam svoje dijete bez bitnog dijela tijela. Zatim je krenula potraga za time što je nedostajalo. Čudo je da smo mu na kraju uspjeli vratiti glavu", rekao je Tahar koji je ponovno pokopao svog sina prije tri tjedna nakon što je pronađena Adirova glava.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na A2 Zagreb-Macelj 1 - 14 Vozilo uništeno FOTO/VIDEO U užasnoj nesreći poginuo mladić (21): Vozio je čak 230 km na sat

Podsjetimo, Hamas i drugi militanti zarobili su oko 250 talaca tijekom napada 7. listopada, a oko 132 i dalje su u Gazi, uključujući najmanje 27 za koje se vjeruje da su ubijeni.

Najmanje 24.448 Palestinaca, oko 70 posto žena, male djece i adolescenata, ubijeno je u izraelskim bombardiranjima i kopnenim napadima, prema posljednjim podacima ministarstva zdravstva Gaze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene