Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neizvjesna sudbina

Hamasovo iživljavanje: Objavili treću snimku - dvoje je talaca ubijeno, samo je Noa preživjela?

Noa Argamani
Noa Argamani Foto: X/Screenshot
Ministar obrane Izraela video je nazvao psihološkim zlostavljanjem nad izraelskim obiteljima, a poručio je da će više zarobljenika biti pušteno samo ako se nastavi vojni pritisak na Hamas.

Nakon što je Hamas objavio video troje izraelskih talaca koje drže u Gazi na kraju kojeg je bila jeziva poruka kako će njihova sudbina biti poznata idućeg dana, objavili su i novu snimku koja navodno prikazuje da su dvojica od njih mrtva.

O njima govori treća osoba sa snimke, 26-godišnja Noa Argamani, koja kaže da su ubijeni u "našim udarima", misleći na izraelsku vojsku.

No glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga (IDF) Daniel Hagari optužio je Hamas da laže.

Pročitajte i ovo Ilustracija FILMSKA POTJERA U ZAGREBU Je li moguće da je auto vozila 12-godišnja djevojčica? Policija istražuje tko je sudjelovao u divljoj vožnji, Mercedes bježao policiji i do 170 km/h

"Itay nije bio izložen napadima niti je zgrada u kojoj su bili taoci gađana. Naše snage nisu je bombardirale. Ne gađamo niti jedno mjesto za koje znamo da bi tamo mogli biti taoci", rekao je Hagari, prenosi Sky News.

Dodao je da se istražuju okolnosti i fotografije koje je objavio Hamas zajedno s drugim informacijama koje IDF ima.

Noa Argamani Yossi Sharabi i Itay Svirsky (Foto: X/Screenshot)

U prvoj snimci koja traje 37 sekundi i koja nije datirana, ali ju je Hamas pustio u nedjelju, Sharabi, Svirsky i Noa Argamani pozvali su premijera Benjamina Netanyahua na zaustavljanje napada na Gazu kao preduvjet za njihovo oslobađanje. Snimka je završila porukom: "Sutra (ponedjeljak) obavijestit ćemo vas o njihovoj sudbini."

Pročitajte i ovo Kaja Kallas Putinu je rekla ne Željezna lady upozorila: ''Europa ima tri do pet godina da se pripremi''

Zatim je u ponedjeljak Hamas objavio video koji se nadovezuje na onaj od nedjelje na kojem su prikazana lica talaca, a ponuđene su tri opcije: svi su ubijeni, neki su ubijeni, a neki ranjeni, svi su živi… I taj je video završavao porukom: "Večeras ćemo vas izvijestiti o njihovoj sudbini."

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant odgovorio je na treći video optužujući palestinsku militantnu skupinu za psihološko zlostavljanje nad izraelskim obiteljima u vrijeme kada Hamas trpi velike gubitke na bojnom polju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene