Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesu li socijalne službe zakazale?

Dvogodišnji dječak umro pored mrtvog oca: "Ostao je u mraku, sigurno je bio prestravljen i zbunjen"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dvogodišnji dječak umro je od gladi i dehidracije pokraj tijela oca nakon što su socijalne službe propustile priliku da ga spase, rekla je njegova shrvana obitelj.

Bronson Battersby pronađen je sklupčan s ocem Kennethom, koji je umro od srčanog zastoja. Obojica su posljednji put viđena 14 dana ranije. Bronsonova mama Sarah (43) rekla je: "Moramo se moći osloniti na socijalne radnike kako bi naša djeca bila sigurna."

Posljednji put viđeni su živi dan nakon Božića, prije nego što je Kenneth (60) umro od srčanog udara. To je značilo da je Bronson ostavljen u mraku bez hrane i vode - bez mogućnosti da dobije pomoć.

Socijalni radnici obišli su iznajmljenu nekretninu 2. siječnja i dva dana kasnije, ali nisu dobili odgovor. Kontaktirali su policiju, ali, šokantno, prošlo je još pet dana te su Bronsonovo i Kennethovo tijelo pronađeni tek 9. siječnja.

Pročitajte i ovo Odvjetnici Mate Matić i Dubravka Krklec nakon stravičnog požara VIDEO Odvjetnici otkrili za što se tereti Bedu: "Ovo je nešto neobično..."

Pročitajte i ovo Ilustracija Okolnosti se utvrđuju Stravična eksplozija u tvornici vatrometa: Krhotine posvuda, velik broj poginulih

Preliminarni testovi pokazali su da je Bronson umro od dehidracije i gladi.

Mama Sarah Piesse u suzama je rekla: "Da su socijalne službe odradile svoj posao, Bronson bi još bio živ. Ali nisu učinili ništa. Ne mogu vjerovati. Ne mogu im dopustiti da se izvuku s ovime."

Okružno vijeće pokrenulo je brzu provjeru događaja o Bronsonovoj smrti. Socijalna radnica nije suspendirana iako se pretpostavlja da je dobrovoljno uzela slobodne dane. 

"Našli su ga sklupčanog uz Kennethove noge. Ostao je u mraku i sigurno je bio prestravljen i tako zbunjen. Vjerujem da je mislio da mu tata samo spava ili takvo nešto. Sigurno ga je pokušavao probuditi. Sigurno je vrištao. Ne znam kako susjedi nisu čuli", u suzama je ispričala obiteljska prijateljica, piše The Sun.

Pročitajte i ovo Prizor prosvjeda Veliki prosvjed VIDEO Kaos u Rusiji: Stotine nasrnule na policiju, građane rastjerali suzavcem

Policija je isključila sve sumnjive okolnosti i proslijedila slučaj mrtvozorniku. Prvobitnim obdukcijama navodno je isključeno trovanje ugljikovim monoksidom.

Rečeno je da je nezaposleni Kenneth patio od već postojećeg srčanog problema i da je posljednjih mjeseci dobio ozbiljnu žuticu. Zbog toga su socijalne službe kvalificirale Bronsona kao posebno osjetljiv slučaj, što je značilo da je primao tjedne posjete.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koruptivna kaznena djela Velika akcija USKOK-a! U tijeku su uhićenja, pod istragom više od 40 ljudi, navodno i neki policajci i djelatnici Ministarstva gospodarstva

"Socijalne službe iznevjerile su tog dječaka. Možda bi sada još bio živ da su dobro obavile svoj posao. Kako socijalni radnik može olako shvatiti ovu situaciju? Znali su da Kenny nije dobro, da postoji šansa da Bronson ostane sam. I onda ovako olako odu nakon što nitko ne otvara vrata", ogorčena je obiteljska prijateljica. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene