Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hamas i Abas formiraju vladu nacionalnog jedinstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinski vladajući pokret Hamas objavio je da je s predsjednikom Mahmudom Abasom postignut dogovor oko formiranja vlade nacionalnog jedinstva, s tim da Hamas zadržava pravo odabira premijera.

Nova vlada nacionalnog jedinstva 'bit će proglašena ubrzo nakon sastanka predsjednika Abasa s premijerom Ismailom Haniyom' iz redova Hamasa, priopćio je Hamasov glasnogovornik Fawzi Barhoum.

Pročitajte i ovo Izrael tvrdi da je većina Palestinaca kod humanitarnog konvoja poginula u stampedu Preliminarna istraga Masakr u Gazi: Izrael tvrdi da je većina Palestinaca poginula u stampedu Počeli su progovori o primirju u Gazi Čeka se Hamasov odgovor Počeli su novi pregovori o primirju u Gazi: Uskoro prekid vatre?

'Hamas će imati pravo imenovati premijera nove vlade nacionalnog jedinstva', kazao je Barhoum, odbivši otkriti ime mogućeg novog šefa vlade.

'Predsjednik Abas i njegov pokret Fatah priznali su pravo Hamasu za odabir premijera nove vlade nacionalnog jedinstva jer pripadnici Hamasa čine većinu u Zakonodavnom vijeću', pojasnio je glasnogovornik.

Medijski izvori sa Zapadne obale govore kako će u novoj vladi
nacionalnog jedinstva, koja će zamijeniti sadašnju vladu sačinjenu uglavnom od pripadnika Hamasa, taj pokret za premijera ponovo izabrati Hamiyu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene