Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Palestinski vladajući pokret Hamas objavio je da je s predsjednikom Mahmudom Abasom postignut dogovor oko formiranja vlade nacionalnog jedinstva, s tim da Hamas zadržava pravo odabira premijera.


Nova vlada nacionalnog jedinstva 'bit će proglašena ubrzo nakon sastanka predsjednika Abasa s premijerom Ismailom Haniyom' iz redova Hamasa, priopćio je Hamasov glasnogovornik Fawzi Barhoum.

Vezani članci Mario Aunedi Medek Suvlasnik tvrtke koja je radila stranicu koronavirus.hr: ''Ideju smo predstavili u Vladi, oni su rekli da to treba i pitali možemo li. Rekli smo da možda možemo" Gabrijela Žalac Provjerili smo gdje su i što rade ministri koji su zbog afera morali otići - neki griju nove fotelje, drugi pokrenuli vlastite biznise: "Kušajte pa procijenite"

'Hamas će imati pravo imenovati premijera nove vlade nacionalnog jedinstva', kazao je Barhoum, odbivši otkriti ime mogućeg novog šefa vlade.

'Predsjednik Abas i njegov pokret Fatah priznali su pravo Hamasu za odabir premijera nove vlade nacionalnog jedinstva jer pripadnici Hamasa čine većinu u Zakonodavnom vijeću', pojasnio je glasnogovornik.

Medijski izvori sa Zapadne obale govore kako će u novoj vladi
nacionalnog jedinstva, koja će zamijeniti sadašnju vladu sačinjenu uglavnom od pripadnika Hamasa, taj pokret za premijera ponovo izabrati Hamiyu.