Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupina 'hakera' povezanih s Islamskom državom (IS) objavila je na internetu popis tisuća stanovnika New Yorka koji bi trebali biti meta sljedbenika te sunitske militantne skupine, javlja Reuters pozivajući se na pouzdane izvore.


Policija New Yorka i agenti FBI-a su kontaktirali ljude na popisu, no izvori tvrde da se ne radi o uvjerljivoj prijetnji.

Vezani članci Borci ISIL-a - 2 ISIL-ovci dovedeni pred sud u Sarajevo: Svi tvrde da su nevini, određen im jednomjesečni pritvor Abu Bakr al-Bagdadi (Foto: AFP) Od povučenog dječaka i zaljubljenika u nogomet do bezočnog krvnika i najtraženijeg terorista: Tko je bio Abu Bakr al-Bagdadi?

Na upit agencije, FBI je kratko odgovorio da "standardna praksa nalaže da se ne komentiraju posebne operacije ili istrage te da savezna agencija rutinski obavještava pojedince i udruge o prikupljenim informacijama koje govore o potencijalnoj prijetnji na njihovu štetu".

Na popisu su imena, kućne adrese i e-mail adrese, no neki su podaci stari i pogrešni.

IS je prošle godine objavio navodna imena i fotografije 100 američkih vojnika i pozvao svoje pristaše da ih likvidiraju. Od 2013. američke vlasti su uhitile više od 70 osoba zbog potpore džihadistima. (Hina)