Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Suspendiran ustav

Gvineja: Nakon smrti predsjednika raspuštena vlada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bojnik vojske Gvineje je na državnom radiju obznanio da se raspušta vlada, institucija i suspendira ustav samo nekoliko sati nakon što je umro predsjednik Lansana Conte koji je na vlasti bio od 1974. godine.

'Od danas je suspendiran ustav kao i sve političke i sindikalne aktivnosti', rekao je bojnik Moussa Dadis Camara na valovima Radio Conakryja. 'Republikanska vlada i institucije su raspuštene', dodao je i najavio da će uskoro biti postavljeno konzultativno vijeće sastavljeno od civila i vojnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

'Republikanske institucije su poznate po nesposobnosti u rješavanju kriza u zemlji', izjavio je taj vojni dužnosnik i govorio o očaju stanovništva i potrebi gospodarskog uzleta i borbe protiv korupcije. U noći na utorak predsjednik Nacionalne skupštine Aboubacar Sompare je objavio na državnoj televiziji da je nakon duge bolesti umro predsjednik Lansana Conte.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene