Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Grčka želi uvrstiti Santorini na UNESCO-ov popis kulturne baštine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka je u četvrtak počela kampanju kako bi Santorini, otok u Egejskome moru, jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u zemlji, uvrstila u UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine.

"Moramo odmah poduzeti korake kako bismo Iu (selo na sjeveru otoka, na rubu visoke hridi) kao i druge dijelove otoka uvrstili na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine", rekao je grčki ministar turizma Aris Spiliotopulos koji je posjetio Santorini.

Pročitajte i ovo Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja" Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku

Ia, koja u ljetnim mjesecima primi gotovo 50.000 turista na dan, poznata je po svojoj arhitekturi tipičnoj za Ciklade i jedinstvenom pogledu koji se iz njega pruža na vulkanski krater.

Santorini, koji je poznat po dugoj litici visokoj 60 do 120 metara, najveći je otok u cikladskom arhipelagu, na jugu Egejskoga mora. U 2007. ga je posjetilo 1,5 milijun turista.

Santorini su od antičkih vremena naseljavali Minojci (2.700-1.200 prije Krista). Otok je neobičan geološki oblik poprimio nakon velike vulkanske eksplozije koncem 16. st. prije naše ere.

Grčke vlasti žele najmanje 47 mjesta u zemlji uvrstiti na popis svjetske kulturne baštine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene