Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčki premijer Georgios Papandreu sazvao je sjednicu predsjednika svih političkih stranaka radi suzbijanja korupcije i porezne prijevare kako bi 'odaslao snažnu poruku inozemstvu' i pokazao spremnost Grčke da 'pročisti' svoje gospodarstvo.


Sjednica šefova stranaka desnice, komunista, radikalne ljevice i ultradesnice održat će se idućeg tjedna pod pokroviteljstvom predsjednika države Karolosa Papuliasa, rekao je Papandreu na izlazu iz predsjedničke palače.

'Riječ je o ujedinjenju snaga radi borbe s korupcijom, za transparentnost i pravedno djelovanje države koja će imati pravedan porezni sustav što će ga svaki grčki građanin poštovati i koji će kažnjavati poreznu utaju i prijevaru',  kazao je Papandreu.

Vezani članci Provjereno: Kako se namještaju sudske presude? Ekskluzivna snimka: Priznao da je lagao na sudu kako bi Božidara Kalmetu učinio slobodnim čovjekom, u zamjenu za svoju slobodu Predsjednik RH Zoran Milanović Predsjednik Milanović objavio filmske plakate i kratko poručio: "Pa ti biraj"

Sjednica treba 'odaslati snažnu poruku inozemstvu i pokazati da smo spremni ići naprijed, 'pročistiti'  naše gospodarstvo i osigurati uvjete za drukčiji razvoj koji će donijeti nadu svakom grčkom građaninu', dodao je. Grčka je objavila da priprema radikalne mjere kako bi spriječila produbljivanje krize koja dovodi u pitanje koheziju eurozone i izaziva nervozu na tržištima.

'Uvjeravam vas da će vlada učiniti sve što je potrebno kako bi obnovila izgubljenu vjerodostojnost',  kazao je ministar financija George Papakonstantinu u osvrtu na nepovoljne odluke agencija za kreditni rejting i oštre riječi najviših dužnosnika EU, te jasne signale o kopnjenju povjerenja financijskih tržišta. (Hina)