Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRUGI DAN SIGURNOSNE KONFERENCIJE

Hoće li se ovako razriješiti ukrajinska kriza? "Sad isključivo o Rusiji ovisi hoće li biti rat ili mir"

Ivana Petrović je nakon drugog dana sigurnosne konferencije u Münchenu, razgovarala sa sigurnosnim stručnjakom Gordanom Akrapom.

Drugog dana sigurnosne konferencije u Münchenu čini se kako se polako ide prema diplomatskom rješenju ukrajinske krize.

Pročitajte i ovo Ukrajinska protuzračna obrana Uz veliku pomoć raznih režima Rusija niže pobjede na bojnom polju: Situacija u Ukrajini je očajna, sprema se nova velika ofenziva Ukrajinski vojnici na bojištu Sukob u Europi Rusija ostvarila pomake duž ratišta, pod kontrolom 18 posto teritorija Ukrajine

Ivana Petrović, urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV, kaže da će puno toga ovisiti o Rusiji jer su svi sudionici drugog dana konferencije, bez razlike, iskazali spremnost sjesti s Rusijom za stol u bilo kojem formatu koji Rusiji odgovara. 

S tim se slaže i Gordan Akrap, stručnjak za sigurnost, skoji kaže da su vodeći ljudi NATO-a, EU-a i drugi govorinici na konferneciji pokazali da su bili svjesni brojnih izazova za unutarnju nestabilnost i neslogu u NATO-u i EU-u, koju je poticala Rusija svojim hibridnim prijetnjama.

"Izgleda da su ti problemi riješeni. Iskazana je visoka razina zajednosti u činjenici da se Rusija smatra odgovornom za krizu i isključivo o Rusiji ovisi hoće li biti rata ili mira te da Rusiju treba dovesti za pregovarački stol", rekao je Akrap, dodajući da je u naglašeno da je potrebno osnažiti prijetnje financijskim, gospodarskim i političkim sankcijama Rusiji. 

"Jedino je njemački kancelar Olaf Scholz imao drugačiji izričaj čiji je rječnik bio dosta miroljubiv", kaže Akrap koji vjeruje da visoka razina zajedništva da je Rusija odgovorna za krizu, ali je jedino način na koji Rusiju treba prisiliti da sjedne za stol nešto drugačiji.

Cijeli razgovor s Gordanom Akrapom pogledajte u videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene