Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga u Ugandi

Goli i bosi pobjegli iz zatvora: "Više od 200 kriminalaca je u šumi, mogli bi vam provaliti u potrazi za odjećom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornica vojske objasnila je kako je riječ o 'tvrdokornim kriminalcima' koji su robijali zbog kaznenih djela povezanih s krađom stoke.

Više od 200 potpuno golih zatvorenika u srijedu poslijepodne razbježalo se po planinskim stazama gore Moroto na sjeverozapadu Ugande nakon što su pobjegli iz tamošnjeg zatvora. Njih 217 pobjeglo je nakon što su nadvladali čuvara i riješili se jarko žutih odijela koja su nosili unutar zidina.

Pročitajte i ovo Dalibor Dragijević brojni propusti Oglasila se majka ubojice male Danke: "Ne sumnjam da će se čuti tko mi je ubio sina, iz Bora su" Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu"

Kako je izvijestila glasnogovornica ugandanske vojske, u pucnjavi nakon proboja iz zatvorskih zidina poginulo je najmanje troje ljudi među kojima jedan vojnik i dvojica od 219 zatvorenika. Preostali zatvorenici uspjeli su pobjeći u planinu Moroto koju je glasnogovornica vojske opisala kao potpunu divljinu.

Objasnila je kako je riječ o 'tvrdokornim kriminalcima' koji su robijali zbog kaznenih djela povezanih s krađom stoke.

Potraga za bjeguncima je u tijeku, a lokalno stanovništvo upozoreno da bi im zatvorenici mogli provaljivati u kuće u potrazi za odjećom, piše Daily Mail.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene