Pripadnici ugandanske vojske, ilustracija
Pripadnici ugandanske vojske, ilustracija Foto: Afp

Glasnogovornica vojske objasnila je kako je riječ o 'tvrdokornim kriminalcima' koji su robijali zbog kaznenih djela povezanih s krađom stoke.


Više od 200 potpuno golih zatvorenika u srijedu poslijepodne razbježalo se po planinskim stazama gore Moroto na sjeverozapadu Ugande nakon što su pobjegli iz tamošnjeg zatvora. Njih 217 pobjeglo je nakon što su nadvladali čuvara i riješili se jarko žutih odijela koja su nosili unutar zidina.

Vezani članci Japanska akita Hachi Nestao nakon potresa u Petrinji: "Brine me da ga nije netko stavio u automobil i odvezao" Ulaz u zatvor Remetinec (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) U nevjerojatnom pokušaju bijega iz zatvora ozlijeđeni policajci: Pobuna prekinuta tek nakon dolaska pojačanja

Kako je izvijestila glasnogovornica ugandanske vojske, u pucnjavi nakon proboja iz zatvorskih zidina poginulo je najmanje troje ljudi među kojima jedan vojnik i dvojica od 219 zatvorenika. Preostali zatvorenici uspjeli su pobjeći u planinu Moroto koju je glasnogovornica vojske opisala kao potpunu divljinu.

Objasnila je kako je riječ o 'tvrdokornim kriminalcima' koji su robijali zbog kaznenih djela povezanih s krađom stoke.

Potraga za bjeguncima je u tijeku, a lokalno stanovništvo upozoreno da bi im zatvorenici mogli provaljivati u kuće u potrazi za odjećom, piše Daily Mail.