Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije su osobe poginule, a šest je ozlijeđeno kada su golemi valovi udarili u brod Louis Majesty. Objavljene su snimke udara i panike u salonu u koji je udario val.


Val od osam metara udario je u stakleni zid salona i razbio ga. Amaterska snimka prikazuje udar te paniku koja je uslijedila. Brod je, inače, krenuo na krstarenje Sredozemljem iz Barcelone u Genovu, a nesreća se dogodila kod Marseillea. U brod su, kako je rekao glasnogovrnik ciparske kompanije koja je vlasnik broda, udarili valovi od osam metara i razbila prozore pri čemu su dvije osobe poginule, a šest ih je ozlijeđeno. Među ozlijeđenima je 62-godišnja žena kojoj su u incidentu slomljene obje noge i jedna Slovenka koja je zadržana na bolničkom liječenju. U vrijeme nesreće na brodu se nalazio 51 slovenski državljanin.

Vezani članci Posljedice poplava u Erfstadtu kod Kölna Zastrašujuće fotografije nakon poplava u Njemačkoj obilaze svijet: Područje oko Kölna doslovno progutala bujica Posljedice poplave u gradu Schuld, pokrajina Falačko Porajnje VIDEO U Njemačkoj 100.000 ljudi bez struje, u Nizozemskoj tisuće evakuiranih

'Bilo je grozno, voda je tekla u potocima, sve je bilo puno krvi, kao u nekom filmu', rekao je za 24ur.com Slovenac Tomaž Krejačič koji je bio na brodu. Dodao je kako je more bilo izrazito valovito te je odjednom golemi val udario izravno u brod. Pogodio je palubu, treći i četvrti kat te su mnoge kabine ostale pod vodom. 'Bilo je stravično, nisam spavao cijelu noć i samo su mi se u glavi ponavljale te grozne scene', ispričao je Tomaž Krejačič i dodao kako su preživjeli svi oni koji se u trenutku udara nisu našli kraj prozora te da su Nijemac i Talijan najvjerojatnije na mjestu ostali mrtvi. 'Sve je letjelo, voda je iščupala čak i tepihe te odnijela stolove i stolce. Kada je val ušao unutra, razbio je stakla i sve je izgledalo kao na Titaniku', dodao je Tomaž.

Putovanje je prekinuto i brod se zaputio prema luci u Marseilleu. Poginule osobe su državljani Njemačke i Italije, oboje muškarci, a na brodu je u trenutku nesreće bilo 1.530 putnika i 580 članova posade.