Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinu dana od krvavih napada u Parizu

"Islamski terorizam će opet udariti, ali Europa će pobijediti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europa će ponovno biti pogođena islamskim terorizmom ali će pobijediti, napisao je francuski premijer Manuel Valls u članku koji je u subotu objavljen u više europskih dnevnih listova, godinu dana nakon napada na Pariz 13. studenoga.

"Godinu dana nakon 13. studenoga, gledam pitanja koja si postavljaju naša društva. Ona su zabrinuta. Dugujemo im istinu. Da, terorizam će nas ponovno pogoditi. Ali, da, mi imamo sve resurse kako bi se oduprli i svu snagu za pobjedu. Mi, Europljani, pobijedit ćemo islamski terorizam", piše Valls u tom članku koji su objavili El Pais, La Republicca, The Guardian, Le Soir, La Tribune de Geneve i Die Welt.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trpe terorizam Valls: na Bliskom istoku se provodi progon kršćana Slika nije dostupna Na meti policijsko vozilo Prije premijerova posjeta pucnjevi u Marseilleu

Posljednjih mjeseci premijer je u nekoliko navrata ponovio da će Francuska ponovno biti meta atentata.

Ocijenio je da je "prijetnja ovdje, teška i stalna" te da se ona tiče, na različitim razinama, svih zemalja Europe, a da se one više ne mogu skrivati iza svog američkog saveznika koji se, po njemu, sve manje i manje miješa u svjetska pitanja.

Dan uoči službenih komemoracija, Valls se obratio i obiteljima žrtava. "Ne prođe ni jedan dan da ne pomislim na 130 žrtava napada 13. studenoga, na stotine ranjenih, na sve druge žrtve terorizma, na njihove obitelji. Sutra će se okupiti Francuska, ujedinjena u sjećanju " (Hina(
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene