Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkazivanje letova

Glavne njemačke zračne luke u štrajku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavne njemačke zračne luke zahvaćene su danas opsežnim štrajkom koji je doveo do brojnih otkazivanja letova posebice iz Frankfurta.

Štrajk je organizirao sindikat Verdi na temelju pregovora o plaći u javnoj službi i nastavlja niz drugih akcija unazad tri tjedna koji su pogodili javni prijevoz, jaslice, bolnice i administraciju u cijeloj Njemačkoj. Zračne luke dosad su bile pošteđene.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Zračna luka u Belgiji POSLJEDICE INFLACIJE Najavljen kaos u prometu: Najveći aerodrom u Belgiji otkazuje polovicu letova, avioni Rayanaira ostaju na tlu

>> Sutra štrajk u Croatia Airlinesu, doznajte koji su letovi otkazani

Samo u Frankfurtu, najvećoj njemačkoj zračnoj luci, 440 letova neće se moći osigurati na ukupno 1.300 dnevno, kazao je upravitelj zračne luke Fraport. Većina otkazanih letova pripada prvoj zračnoj kompaniji u zemlji Lufthansi, kazala je glasnogovornica. Štrajk bi tijekom jutra mogao uz Frankfurt i Muenchen, drugi njemački aerodrom gdje je dosad otkazano 85 letova na 1.130 predviđenih za danas, zahvatiti i Stuttgart, Duesseldorf, Koeln-Bonn, Muenster-Osnabrueck, Dortmund, Hanover te Bremen.

Verdi zahtijeva povećanje plaća za 6,5 posto ove godine za dva milijuna zaposlenih. Država je predložila prošlog tjedna povećanje za 3,3 posto podijeljeno na dvije godine, što je sindikat odbio. Sljedeći pregovori predviđeni su za 28. i 29. ožujka. Štrajkovi bi trebali 'ubrzati pregovore', objasnio je u ponedjeljak šef Verdija Frank Bsirske, ali njemački ministar unutarnjih poslova Hans-Peter Friedrich kritizirao je 'nesrazmjernu reakciju'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene