Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zarobili je Hamasovci

Oslobođena Izraelka podijelila mučne detalje zarobljeništva: "Prošla sam kroz pakao"

Izraelka Yocheved Lifschitz koju je sinoć pustio Hamas na konferenciji za medije opisala je stravične detalje zarobljeništva. Uputila je i kritike izraleskoj vladi.

Nakon noći u izraleskoj bolnici, 85-godišnja Yocheved Lifschitz ispričala je da je u zarobljeništvu prošla kroz pakao i detaljno opisala kako su je oteli Hamasovi naoružani ljudi na motorima.

Na putu su je tukli u rebra, što joj je otežavalo disanje.

"Vozili su me na motoru i udarali štapovima. Od vožnje sam zadobila modrice. Teško sam disala", rekla je Lifschitz. "Hranili su nas sirom i krastavcima, istom hranom kao i ostale taoce. Vodili su brigu o svakom detalju", istaknula je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Priopćila tvrtka U ljekarnama nestašica popularnog lijeka protiv bolova: Doznajemo razlog

Otmičari su joj rekli da vjeruju u Kuran i da je neće ozlijediti. Dodala je da priča nije gotova dok svi taoci ne budu oslobođeni.

Njezina kći Sharone koja je jutros stigla u Tel Aviv iz Londona rekla je da je njezina majka svjedočila ogromnoj mreži podzemnih tunela kojima upravlja Hamas, a koje je usporedila s paukovom mrežom.

Sharone je rekla da su nakon dolaska u Gazu otmičari njezine majke rekli da vjeruju u Kuran i da je stoga neće povrijediti. 

Pročitajte i ovo Premijer Plenković na svečanom otvorenju preuređenog lukobrana u Sućurju Nevjerojatno FOTO Plenković je pompozno otvorio pristanište vrijedno 5 milijuna eura koje je malo jača oluja sada razvalila

Spavali na madracima u tunelima ispod Gaze

Lifschitz je ispričala da su spavali na madracima na podu u tunelima ispod Gaze, a liječnik im je dolazio svaka dva do tri dana. Zarobljeniku koji je teško ozlijeđen u nesreći motocikla na putu za Gazu pružena je pomoć zbog zadobivenih ozljeda. Lifschitz dodaje da ih je bolničar došao vidjeti kako bi donio lijekove koji su im potrebni.

Dodala je da je izraelska vlada potrošila milijarde na graničnu ogradu, ali nije učinila ništa da spriječi Hamas da prođe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene