Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Planetarno popularni glazbeni hit 'Gangnam Style' Park Jae-sanga, poznatijeg kao PSY, za sobom je povukla i jednu južnokorejsku tvrtku, koja gotovo da nema dodirne točke s navedenim glazbenim hitom.


Radi se o tvrtki DI, koja proizvodi poluvodiče i koja je posljednja četiri kvartala imala financijske gubitke. No, bez ikakvih ulaganja ili unaprjeđenja proizvodnje , dizajna i ideja, dionice te tvrtke odjednom su skočile preko 250 posto u samo tri tjedna. Samo jučer, porasle su za 15 posto.

Vezani članci Ginekologija (Ilustracija: Getty Images) Grozna pogreška! Doktor u Južnoj Koreji izveo pobačaj na pogrešnoj pacijentici, trebala je dobiti vitamine Hotelski kompleks Haludovo već 19 godina propada (Foto: Dnevnik.hr) Nekad luksuzno odmaralište danas je turistička atrakcija jer je – ruglo: "Boli nas srce kad ovo vidimo"

>> Najlajkaniji video na YouTubeu je i vodeći u 31 zemlji!

Razlog tome je jednostavan, predsjednik uprave i glavni dioničar te tvrtke je Park Won-ho, otac sad planetarno popularnog PSY-a, prenosi magazin Time. No, kako je hit 'Gangnam Style' pomogao u prodaji poluvodiča te tvrtke, ostaje misterij, no investitorima očito nije promakla činjenica da PSY-jev otac šef jedne osrednje južnokorejske tvrtke.

Ponekad je, eto, za uspjeh tvrtke potrebna prava inovacija u pravo vrijeme, a ponekad je dovoljno biti u srodstvu sa celebrity zvijezdom u usponu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook