Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gallup: Povlačenje Clinton, Obami donijelo prednost nad McCainom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerojatni demokratski predsjednički kandidat Barack Obama bilježi umjereni rast podrške američkih birača nakon povlačenja Hillary Clinton iz predsjedničke utrke, a u novoj anketi instituta Gallup vodi ispred republikanca Johna McCaina s 48 prema 42 posto glasova.

Obama stalno drži prednost od pet do sedam postotaka pred McCainom, otkako je objavljeno da Hillary Clinton namjerava prekinuti kampanju, a otkako Gallup provodi dnevna ispitivanja potpore registriranih birača predsjedničkim kandidatima, ovo je Obamin najbolji rezultat protiv McCaina.

Pročitajte i ovo Ilustracija otkriven je klorpirifos U voću iz Hrvatske otkriven zabranjeni pesticid opasan za djecu Slika nije dostupna Potpora Obami pala za 22 posto Hillary Clinton popularnija od Baracka Obame

Od sredine ožujka, otkako Gallup provodi ispitivanje mogućih ogleda predsjedničkih kandidata, Obama i McCain su većinu vremena vodili statistički mrtvu utrku.

Rezultati objavljeni u ponedjeljak temelje se na ispitivanju provedenom od 6. do 8. lipnja, na uzorku od 2.389 registriranih birača, s marginom greške +/- 2 posto.

Otkako je Obama osigurao nominaciju, Gallup pita registrirane birače za koga bi glasovali u ogledu Obama-McCain kad bi Hillary Clinton bila Obamin potpredsjednički kandidat.

Čini se da bi u ovome trenutku ta opcija donijela tri posto prednosti Obami, jer zajednički listić Obama-Clinton vodi ispred McCaina s 51 prema 42 posto glasova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene