Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati obdukcije putnika Airbusa

'Frakture sugeriraju da se zrakoplov raspao u zraku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autopsije obavljene na tijelima pronađenih žrtava pada francuskog zrakoplova Airbus A330 sve više sugeriraju na to da se zrakoplov raspao u zraku, zaključili su stručnjaci.

Mrtva tijela putnika pronađenih u Atlantskom oceanu redom su imala frakture nogu, kukova i ruku, što je prema stručnjacima, očit znak da se Airbus raspao u zraku te da su njegovi putnici poginuli i prije pada u more. 'Izbacivanje u toliko snažno strujanje vjetra, pri tolikim brzinama ima isti efekt kao da ste pogodili zid, jer čak ako su i ostali u sjedalima, putnici su bili naprosto zdrobljeni. Većina njih poginula je puno prije nego li su pali u ocean', kazao je stranim medijima Jack Casey, bivši istražitelj zrakoplovnih nesreća i savjetnik za sigurnost u zračnom prometu u Washingtonu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napokon rezultati Pronađena crna kutija iz Air Franceova zrakoplova Slika nije dostupna Misteriozan pad Air France: Pronađen dio crne kutije bez podataka

Francuzi nezadovoljni brazilskom suradnjom oko autopsija mrtvih Airbusovih putnika

Brazil i francuski institut zadužen za istragu pada Airbusa Air Francea prebacivali su si u srijedu odgovornost zbog nedostatne suradnje brazilskih vlasti tijekom autopsije žrtava. U Parizu je Paul-Louis Arslanian, direktor ureda za istrage i analize (BEA) zadužen za istragu nesreće leta AF 447 Rio-Pariz u kojoj je poginulo 228 ljudi, izrazio nezadovoljstvo suradnjom Brazilaca.

On je naglasio da liječniku sudske medicine BEA-e nije bio omogućeno sudjelovanje u autopsijama. Glasnogovornik tajništva državne sigurnosti u Recifeu, gdje su obavljene autopsije je odgovorio da lokalne vlasti nisu bile informirane da BEA šalje stručnjaka koji je uz četiri liječnika sudske medicine koje je ranije poslalo francusko pravosuđe, trebao nazočiti autopsijama.

U priopćenju je tajništvo brazilske državne sigurnosti naglasilo da je traženje sudjelovanja u aktivnostima u mrtvačnici trebalo stići diplomatskim putem. Do sada je 49 od 50 pronađenih tijela obrađeno na sudskoj medicini Recifea. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene