Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Napokon rezultati

Pronađena crna kutija iz Air Franceova zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz pomoć robotske podmornice na velikoj dubini pronađena je jedna od dviju crnih kutija iz zrakoplova Air Francea koji se srušio pred brazilskom obalom 2009., izvijestili su službeni izvori, potičući nadu da će se uspjeti otkriti što je uzrokovalo zrakoplovnu nesreću.

Istražitelji su kazali kako je još prerano govoriti o tomu jesu li u pronađenoj crnoj kutiji - koja bilježi podatke s instrumenata u cockpitu, ali ne i glasove pilota - sačuvane sve potrebne informacije o uzrocima nesreće. 'Bez obzira na to što kutija ne izgleda oštećeno na fotografiji, ne možemo sa sigurnošću znati je li oštećena dok je ne otvorimo', rekla je glasnogovornica francuskog Ureda BEA za istragu zrakoplovnih nesreća.

'Za to nam je potrebna vrlo precizna oprema, a analiza može početi tek u našim pariškim laboratorijima', rekla je glasnogovornica, dodavši kako su robotske podmornice ponovno poslane na dno Atlantika kako bi se uz njihovu pomoć pokušala pronaći i druga crna kutija na kojoj su zabilježeni glasovi i razgovori u pilotskoj kabini. Potragom je obuhvaćeno područje od oko 10.000 četvornih kilometara.

Airbus 330-203 Air Francea srušio se u Atlantik na području ispred sjeveroistočne obale Brazila na liniji Rio de Janeiro-Pariz u lipnju 2009. Poginulo je svih 228 putnika i članova posade. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rezultati crne kutije Pilot Air Franceova zrakoplova u trenutku nesreće nije bio u kokpitu Slika nije dostupna Nesreća sa 158 poginulih Pronađena neoštećena crna kutija Air Indije

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene