Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove trzavice

Francuzi o problemu s Rusima: 'Dali smo im do znanja da se povuku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski ministar obrane Jean-Yves Le Drian u nedjelju se ironično osvrnuo na "neprikladnu nazočnost" ruskih vojnih zrakoplova koji su se krajem siječnja pretjerano približili francuskom i britanskom zračnom prostoru.

"Kao ministar obrane primijetio sam neprikladnu nazočnost lovaca, ruskih zrakoplova koji su došli iz nepoznatih razloga blizu našeg zračnog prostora", rekao je Le Drian za više francuskih medija.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Vrijedno 61 milijardu dolara Rusija napala ukrajinske željeznice: Njihov cilj je samo jedan Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području"

"Dali smo im do znanja da smo ih vidjeli i da je poželjno da se povuku, što su učinili", rekao je. Na pitanje o intervenciji jednog francuskog borbenog zrakoplova, on je ponovio da su ih upozorili da se moraju povući i dodao da se nisu dugo zadržali.

Ruski veleposlanik u Velikoj Britaniji pozvan je 29. siječnja u britansko ministarstvo vanjskih poslova kako bi objasnio manevre ruskih vojnih zrakoplova blizu britanskog zračnog prostora.

Dogovoren sastanak za izbjegavanje 'totalnog rata'

Ruski zrakoplovi nisu ušli u britanski prostor, ali ih je ispratio Eurofighter Typhoon Kraljevskog zrakoplovstva, rekao je jedan glasnogovornik britanskog ministarstva vanjskih poslova.

Približavanje ruskih zrakoplova zračnom prostoru zapadnih zemalja sve je češći, kao i u vrijeme Hladnog rata, navode europski izvori. Odvijaju se u kontekstu teške krize između Rusije i zapadnih zemalja zbog sukoba u Ukrajini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene