Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prikupljanje dokaza

Prva strana policija ide u Ukrajinu istraživati ratne zločine, Rusi skeptični: "Zadaća im je sakriti..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski policajci doputovali su u Lavov na zapadu Ukrajine, kako bi s ukrajinskim kolegama sudjelovali u "istrazi o ratnim zločinima počinjenim u okolici Kijeva", priopćio je u ponedjeljak francuski veleposlanik u Ukrajini.

Ovo je prvi strani tim koji pruža takvu pomoć, objavio je na Twitteru veleposlanik Etienne de Poncins. "Ponosan sam što u Lavovu dočekujem pripadnike tehničkog i forenzičkog odjela policije koji su došli kako bi s kolegama sudjelovali u istrazi ratnih zločina počinjenih u blizini Kijeva", napisao je. "Već sutra izlaze na teren".

"Solidarnost", napisao je Poncins, dodajući emotikone francuske i ukrajinske zastave. Tvit je preveden na ukrajinski.

"Tehnička ekipa ministarstva unutarnjih poslova koja će ukrajinskim vlastima pomoći u identifikaciji žrtava i u prikupljanju dokaza, stigla je jutros u Ukrajinu", piše u zajedničkom priopćenju francuskog ministarstva unutarnjih poslova, pravosuđa i vanjskih poslova.

"U dogovoru s ukrajinskim vlastima moći će sudjelovati i u istrazi Međunarodnog kaznenog suda", pišu. Rusko ministarstvo obrane reagiralo je ocijenivši da "ne treba očekivati objektivnu istragu" francuske policije zbog "pristranosti tih 'stručnjaka'".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EU o ratu u Ukrajini Stigao odgovor Rusije o protjerivanju 18 diplomata iz Hrvatske, Grlić Radman: "Zatražili smo žurno povlačenje ruskih vojnika iz Ukrajine"

Pročitajte i ovo Ivica Mandić Putin provodi čistku Vojni analitičar o krticama u Kremlju: "Ono što je najtajnije na svijetu, saznat ćete preko ljudi"

Rusko ministarstvo čak sumnja da je njihova zadaća "sakriti brojne ratne zločine" koje su, tvrdi Moskva, počinile ukrajinske snage i "izmisliti optužbe protiv ruskih postrojba".

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene