Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neprimjerena za objavu

FOTOGRAFIJA KOJA JE PODIJELILA FACEBOOK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog uklanjanja fotografije oca koji grli svog bolesnog sina pod tušem, Facebook se našao na meti brojnih kritika.

Heather Whitten 2014. godine snimila je fotografiju na kojoj njezin suprug Thomas tiješi bolesnog sina koji je zbog virusa salmonele prolazio kroz tešku temperaturu. U opisu fotografije Whitten je napisala kako je Thomas satima sjedio pod tušem pokušavajući sniziti temperaturu bolesnom djetetu koje je neprestano povraćalo i imalo proljev.

Pročitajte i ovo Hrvoje Prpić Globalni problem Stručnjak pojašnjava što bi mogao biti razlog pada Facebooka i Instagrama, oglasili se iz Mete Andrej Plenković Gong analizirao HDZ botovima napada oporbu i građane: "Takvim se metodama koristio i Aleksandar Vučić"

'Bio je to snažan trenutak za nas kao roditelje. Naša je intuicija gorjela, smatrali smo da se radi o mnogo ozbiljnijoj stvari od virusa. Kako smo i jedan i drugi skloni preuveličavanju situacija, trudili smo se ostati sabrani. Kad sam sjela pod tuš s bolesnim dvogodišnjakom i njegovim ocem preplavile su me emocije. Taj čovjek. Moj suprug i otac. Bio je toliko strpljiv, toliko brižan, a s druge strane jak u odnosu na nemoćno i bolesno dijete koje se stisnulo u njegovo krilo', napisala je Whitten koja je potom izašla iz tuša, uzela kameru u ruke i snimila nekoliko fotografija svojih muškaraca.

'Iznenadila me reakcija ljudi koji uopće nisu shvatili poantu fotografije, koji se uopće nisu potrudili odmaknuti od golotinje i iščitati snažnu poruku koju fotografija šalje', napisala je Whitten čiju je fotografiju Facebook uklonio zbog neprimjerenog sadržaja.

'Moja je obitelj drugačija od vaše, no to ne znači da je vaš pristup ispravan, a moj neispravan. Vi možda nikada nećete snimiti fotografiju vaše obitelji kao što ću ja, nećete podijeliti fotografiju s drugima, kao što ću ja to učiniti. No to vam ne daje za pravo da ušutkate moj glas, da mi oduzmete pravo da podijelim svoja iskustva na necenzurirani način', napisala je.

Objasnila je kako na fotografiji nema ničeg neprimjerenog te dodala kako se nada da će jednog dana postojati mjesto na Internetu na kojem će umjetnost poput ove imati sluha zajednice, mjesto na kojem će ovakvi umjetnici biti dobrodošli.

Od kad je ponovno objavila fotografiju poruke podrške stižu sa svih strana, prenosi Metro.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene