Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miniran put

Fotografija koja dokazuje tvrdnje mještana - Voda je namjerno skrenuta u Obrenovac?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Je li ili nije miniran put u Srbiji i tako poplavljen Obrenovac... Sudeći prema fotografiji koja je objavljena u srpskim medijima jedno je sigurno - čovjek se upleo u igru prirode.

Beogradski Blic jučer je došao u posjed slike koja pokazuje da su AD “Srbijavode“ uništile regionalni put kod Koceljeve i tako skrenule rijeku Tamnavu koja je potopila Obrenovac.

Direktor “Srbijavoda“ Goran Puzović kaže kako nije istina da je put miniran, već da je na mjestu gdje je voda prodirala bagerima napravljen otvor za otjecanje vode u njive nizvodno.

'Ovim je spašeno nekoliko tisuća kuća i građana Koceljeve, jer bi u suprotnom voda bila do krovova i situacija bi bila mnogo gora i opasnija', rekao je Puzović.

'Povratak u grad do daljnjeg je zabranjen!'

Poručio je i kako ta voda nije potopila Obrenovac jer je njezinim puštanjem u njive, kako je objasnio, poplavni val smanjen i usporen, pa se tako voda sporije kretala do uliva u Kolubaru, što je nekih 15 kilometara nizvodno.

Ipak, kako je Blic već pisao, veliki broj Obrenovčana je 15. svibnja oko 23 sata čulo jaku eksploziju nakon čega je grad pogodio veliki vodeni val.

Obrenovčani se žale da im nitko nije javio kako dolazi val koji ih je iznenada potopio te tako nisu ni bili spremni za nadolazeću katastrofu.

Pročitajte i ovo Posljedice u Dalmaciji Zbraja se šteta Zbrajaju je štete nakon oborina u Dalmaciji: Više od sto intervencija odradili su vatrogasci Podizanje brane u Hrvatskoj Kostajnici Vodostaj u stalnome rastu VIDEO Pripreme za obranu od poplave u Hrvatskoj Kostajnici: "Napokon i mi imamo branu"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene