Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijest da je trenutni CEO Applea Tim Cook homoseksualac nije baš najbolje primljena u Rusiji.


Prije nekoliko dana čelnik Applea priznao je cijelom svijetu da je homoseksualac. „Dakle, neka svima bude jasno – ponosan sam što sam gay! Dapače, smatram da je to jedan od najvećih darova koje sam dobio od Boga“, rekao je tada Tim Cook.

Vezani članci Slika nije dostupna U redu za novi iPhone stajao i – Batman! Slika nije dostupna Evo što bi sve Apple mogao predstaviti na sutrašnjoj konferenciji!

Nije se to svidjelo ruskoj tvrtki ZEFS koja financira interaktivni spomenik osnivaču Applea Steveu Jobsu u Sankt Peterburgu pa su došli na jedinstvenu ideju: Idemo ga srušiti! I sve su naravno fotografirali.

Interaktivni spomenik Steveu Jobsu u obliku iPhoena postavljen je 2013. godine i zapravo je slavio njegov život i postignuća. Na velikom ekranu su se izmjenjivale njegove fotografije i najpoznatiji citati.

Čelnik ruske tvrtke ZEFS Maxim Dolgopolov je na konferenciji za novinare rekao zašto je spomenik uklonjen - jer je Tim Cook priznao da je homoseksualac i zbog objava Edwarda Snowdena o špijuniranju od strane NSA-e (Snowdenovi dokumenti upućuju na to da su Appleovi proizvodi korišteni od strane NSA-e za provođenje nadzora), javlja Business FM Radio.

Dolgopolov nije isključio mogućnost ponovnog postavljanja spomenika, ali je naglasio da bi to moglo biti samo u slučaju ako se Ruse uputi da koriste druge proizvode, a ne Appleove.

Tim Cook otvoreno: "Ponosan sam što sam homoseksualac!"

Podsjetimo, Tim Cook odlučio javno obznaniti svoju seksualnu orijentaciju jer je želio ukazati na činjenicu kako nečiji seksualni afiniteti nemaju apsolutno nikakve veze s njegovim (ne)uspjehom u poslovnom svijetu. „Godinama sam s mnogim ljudima bio otvoren i razgovarao o svojoj seksualnoj orijentaciji. Da, mnogi od kolega u Appleu su znali da sam gay, ali me nikada, baš nikada, zbog toga nisu tretirali na drugačiji način ili pravili razliku u odnosu na hetero osobe. Priznajem, imao sam sreću i još je imam, jer radim u kompaniji koja voli kreativnost i inovativnost, a napredak svih nas zajedno zajamčen je tek kada svi skupa prihvatimo razlike koje nas čine bogatijima. Nisu svi te sreće i zato sam odlučio javno reći – da, ja sam gay“, otvoreno je priznao Tim Cook. U intimnim, pa i poslovnim krugovima, nikada nije negirao svoju homoseksualnost, ali ovo je prvi puta da je o tome javno progovorio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook