Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijest da je trenutni CEO Applea Tim Cook homoseksualac nije baš najbolje primljena u Rusiji.


Prije nekoliko dana čelnik Applea priznao je cijelom svijetu da je homoseksualac. „Dakle, neka svima bude jasno – ponosan sam što sam gay! Dapače, smatram da je to jedan od najvećih darova koje sam dobio od Boga“, rekao je tada Tim Cook.

Nije se to svidjelo ruskoj tvrtki ZEFS koja financira interaktivni spomenik osnivaču Applea Steveu Jobsu u Sankt Peterburgu pa su došli na jedinstvenu ideju: Idemo ga srušiti! I sve su naravno fotografirali.

Interaktivni spomenik Steveu Jobsu u obliku iPhoena postavljen je 2013. godine i zapravo je slavio njegov život i postignuća. Na velikom ekranu su se izmjenjivale njegove fotografije i najpoznatiji citati.

Čelnik ruske tvrtke ZEFS Maxim Dolgopolov je na konferenciji za novinare rekao zašto je spomenik uklonjen - jer je Tim Cook priznao da je homoseksualac i zbog objava Edwarda Snowdena o špijuniranju od strane NSA-e (Snowdenovi dokumenti upućuju na to da su Appleovi proizvodi korišteni od strane NSA-e za provođenje nadzora), javlja Business FM Radio.

Dolgopolov nije isključio mogućnost ponovnog postavljanja spomenika, ali je naglasio da bi to moglo biti samo u slučaju ako se Ruse uputi da koriste druge proizvode, a ne Appleove.

Tim Cook otvoreno: "Ponosan sam što sam homoseksualac!"

Podsjetimo, Tim Cook odlučio javno obznaniti svoju seksualnu orijentaciju jer je želio ukazati na činjenicu kako nečiji seksualni afiniteti nemaju apsolutno nikakve veze s njegovim (ne)uspjehom u poslovnom svijetu. „Godinama sam s mnogim ljudima bio otvoren i razgovarao o svojoj seksualnoj orijentaciji. Da, mnogi od kolega u Appleu su znali da sam gay, ali me nikada, baš nikada, zbog toga nisu tretirali na drugačiji način ili pravili razliku u odnosu na hetero osobe. Priznajem, imao sam sreću i još je imam, jer radim u kompaniji koja voli kreativnost i inovativnost, a napredak svih nas zajedno zajamčen je tek kada svi skupa prihvatimo razlike koje nas čine bogatijima. Nisu svi te sreće i zato sam odlučio javno reći – da, ja sam gay“, otvoreno je priznao Tim Cook. U intimnim, pa i poslovnim krugovima, nikada nije negirao svoju homoseksualnost, ali ovo je prvi puta da je o tome javno progovorio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook