Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lude fotke iz Kine

FOTO Ne, ovo nije fotomontaža!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Kine stižu zapanjujuće fotografije sa Žute rijeke, na kojoj je obavljeno godišnje čišćenje mulja.

Turisti koji su došli razgledavati veliku branu na Žutoj rijeci u kineskoj provinciji Henan proteklog su vikenda morali nositi kišobrane, ali ne zbog kiše, nego zbog godišnje operacije uklanjanja mulja s dna riječnog korita.

Pročitajte i ovo LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti" Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode"

>> Prvi put u Hrvatskoj: Japanske kugle čiste Jadransko more!

Prema procjenama, tijekom subote i nedjelje kroz posebne rupe na brani uklonjeno je oko 30 milijuna tona nanešenog blata i pijeska.

Ista se operacija izvodi već 13 godina, otkad je brana sagrađena, a dosad je na taj način isprano oko 390 milijuna tona muljevitog materijala.

Cilj je onemogućiti usporavanje toka rijeke, s obzirom da se svake godine na području uzvodno od brane nataloži više od dva metra mulja.

Sama brana visoka je 154 metra, a široka 1.317 metara. Njezina je izgradnja trajala šest godina, a koštala je oko 3,5 milijarde američkih dolara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene