Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dirljiva akcija

FOTO 'Ja sam Charlie!, Svi smo mi Charlie'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Ja sam Charlie!, Svi smo mi Charlie!, ključne su riječi pod kojima korisnici društvenih mreža osuđuju teroristički napad počinjen u srijedu na redakciju satiričkog tjednika, a u francuskim gradovima, ali i drugdje u Europi i svijetu zakazana su za srijedu navečer prosvjedna okupljanja u obranu slobode riječi.

"Svim srcem, uz Charlie Hebdo", napisao je crvenom bojom poznati francuski karikaturist Plantu na Twitteru.

Pročitajte i ovo Ruševine Crocus City Hall Strašne posljedice Žrtve se i dalje broje, u bolnici je gotovo 100 ljudi, a strahuje se da će ispod ruševina pronaći još tijela Dmitrij Medvedev "Ubijte ih sve!" Putinov trbuhozborac najavio brutalnu osvetu za pokolj: "Moraju biti ubijeni, ali mnogo je važnije od toga..."

FOTO Umjetnici diljem svijeta: Ovo je odgovor na teroristički napad u Parizu

Francuski novinari sastavili su zajedničko priopćenje kojim izražavaju solidarnost s kolegama iz satiričkog lista, piše dnevnik Le Monde u internetskom izdanju.

Stručnjak za sigurnost pojašnjava zašto nije pomoglo nikakvo osiguranje

Elsa Vigoureux, urednica lista Nouvel Observateur, koja je stigla na mjesto napada piše "Svi smo u šoku i zabrinuti za budućnost. U (redakciju) Charlie Hebdo u podne stiglo je mnogo novinara, mnogi od njih spontano, da doznaju vijesti o žrtvama iako ni u 17 sati navečer popis nije bio konačan".

UŽIVO - OTKRIVENI DETALJI: 'Ubojice znale kada i gdje trebaju napasti! Prvu žrtvu smaknuli u predvorju!'

Dodaje da su urednici svih redakcija i medija odlučili izdati zajedničko priopćenje kojim će osuditi teroristički napad i braniti slobodu govora.

"Radio France, Le Monde i France Television objavljuju da na raspolaganje Charlie Hebdou i njegovoj ekipi stavljaju sva svoja ljudska i materijalna sredstva da Charlie živi", piše u pripoćenju objavljenom pod naslovom "Neka živi Charlie".

ŠOKANTAN VIDEO: Objavljena snimka napada u Parizu

Pozivaju sve ostale novinare i medije da im se pridruže "u obrani načela neovisnosti i slobode misli i izražavanja, što su jamci naše demokracije".

Priopćenje je tek prvi potez, a razmatraju se i drugi te je jedna od opcija da svi mediji objave karikature Charlie Hebdoa, a napose karikaturista Charba. Ubojice, kada su ušli u prostorije Charlie Hebdoa, imenom su baš njega tražili, piše Le Monde.

"Svi smo mi Charlie", naslovnica dnevnika La Liberation osvanula je s tim natpisom u internetskom izdanju.

Ključna riječ "Svi smo mi Charlie" okupila je korisnike Twittera i drugih društvenih mreža.

"Ako Bog postoji, on ne ubija zbog crteža", twittao je korisnik pod imenom Sfar Joann.

"Htjeli ste ubiti Charlie Hebdo, upravo ste ga učiniti besmrtnim", piše korisnik Sameul Laurent.

Za ponedjeljak navečer najavljena su okupljanja na ulicama francuskih gradova, ali u u Belgiji te drugdje u svijetu, prema karti na internetu koja pokazuje da su prosvjedi zakazani i po drugim europskim gradovima, zatim u Brazilu, Argentini, Sjevernoj Americi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene